Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proof of Stake Nvidia’yı Vurdu: Karlar Yüzde 60 Düştü

Dünyanın en büyük grafik kartı üreticisi Nvidia CFO’su Colette Kress, düşen kripto para piyasasının ve Proof of Stake sisteminin yaygınlaşmasının şirket bilançosuna etkilerinden bahsetti.

Colette Kress Nvidia 2022 yılı ikinci çeyreği finansal raporlarının açıklanmasının üzerine dönem hakkında yaptığı açıklamalarda, madencilik sektöründe yaşanacak düşüşü tahmin edemediklerini bunun yanı sıra Proof of Stake ile birlikte talebin bir kısmını tamamen kaybettiklerini ifade etti.

Nvidia’ın açıklanan finansal raporlara göre gelirleri %19 düşüşle 6,5 milyar dolara, net gelir ise %59 düşerek 656 milyon dolara geriledi.

Kripto madencilik için kullanılan ekran kartlarının son 5 yılda Nvidia’nın hisse fiyatlarına %320‘lik bir katma değer kazandırdığı bilinmesine rağmen Kress grafik kartı taleplerinin ne kadarının kripto madenciliği sektöründen kaynaklandığını net olarak ölçemediklerini ifade etti. Yine de CFO, grafik kartlarının işlem yeteneğine ihtiyaç duyulmayan Proof of Stake sisteminin kripto para sektöründe yaygınlaşmasının ekran kartı talebini düşürdüğünü kabul etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!