Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PUBG’nin Geliştirici Şirketinden NFT ve Metaverse İçin Milyon Dolarlık Yatırım

Popüler battle royale oyunu PUBG’nin geliştiricisi Bluehole’un ana şirketi Krafton, metaverse ve NFT için yaklaşık 6.5 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Krafton’un, Seoul Auction Blue ve Xbyblue adlı iki şirkette, NFT satışı sunmak amacıyla hisse satın aldığı belirtildi. Şirket ayrıca benzer bir amaçla Naver Z ile ortaklık kurdu.

Geçen yıl 300 milyon dolardan fazla gelir elde eden çevrim içi oyun PUBG geliştirici şirketi Krafton’un, metaverse ve NFT sektörüne giren diğer firmalara rakip olmak istediği belirtildi.

Krafton, 8 Şubat tarihinde yaptığı açıklamayla Güney Kore’nin ilk müzayede evi Seoul Auction’ın yan kuruluşları olan Seoul Action Blue’nun 2.5 milyon dolara %6’lık, Xbyblue’nun ise 4.1 milyon dolara %12’lik hissesini aldığını duyurmuştu. Seoul Action Blue, Sotwo adında NFT pazar yeri olan bir şirketken, Xbyblue’nun ise şirketin güvenliği için yatırım yapılan bir firma olduğu söyleniyor.

Krafton CEO’su Kim Chang-han yaptığı açıklamada:

Seul Action gibi yenilikçi şirketlerle yaptığımız ortaklıklar, dünya üzerindeki tüm kullanıcılar için eğlenceli ve ilgi çekici bulacağı yeni deneyimler sunacağız.

dedi.

Ayrıca Krafton, Web3 ve NFT tabanlı bir metaverse platformu oluşturmak amacıyla Naver Z ile anlaştığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!