Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pundi X Binance BNB Token’ini POS Cihazlarına Ekledi

Endonezya menşeli blockchain startup’ı Pundi X, Çarşamba günü yayınladığı bir blog gönderisinde kripto PoS cihazlarının artık Binance Coin (BNB) de destekleyeceğini ve bu sayede kullanıcıların dünya çapındaki mağazalarda BNB kullanarak alışveriş yapabileceklerini duyurdu.

Şu an toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük 17. kripto para birimi olan BNB, daha önce XPOS cihazlarında yer edinmiş olan 11 kripto para birimine katıldı. Bunların arasında Bitcoin, Ethereum, Nem, Qtum, Zcash, Stellar, Litecoin ve firmanın kendi token’i NPXS gibi kripto para birimleri bulunuyor.

Pundi X CEO’su ve kurucu ortağı Zac Chea konu hakkında şunları ifade etti:

”Kripto para sahipleri için kullanışlılık her zaman BNB’nin olma sebebinin merkezinde yer almıştır. Böyle niteliğe sahip bir token’ı, XPOS cihazının ilk on iki listelemesi arasında duyurmaktan onur duyuyorum.”

Chea ve Binance CEO’su Changpeng Zhao bu ortaklık hakkında ilk kez Pazar günü Seul’da yapılan Blockchain Week sırasında konuştu. Zhao kendi Instagram profilinde XPOS kullanarak çoktan BNB ödemesi yaptığını aktardı.

Twitter kullanıcısı Nye The Crypto Guy ise BNB ile nasıl ödeme yapılacağının bir demosunu paylaştı.

Endonezyalı firma ile Binance arasındaki bu son anlaşma, Binance’ın yapılan bir topluluk oylaması sonucu Pundi X token’ini kendi platformunda listelemesinden sonra gerçekleşti.

Binance 20 Haziran tarihinde yaptığı duyuruda düzenlediği ‘Ayın Topluluk Koini” Yarışmasının yedincisinin kazananı olarak Pundi X‘i duyurmuştu. Ayın Topluluk Koini yarışması dahilinde kazananın belirlenmesi için topluluktan kişiler oylama yapıp hangi koinin borsa üzerinde listelenmesi gerektiğini seçiyorlar.

Pundi X bu ödülden dolayı Binance üzerinde ücretsiz listelenmişti.

Aslında Pundi X bunun yanı sıra son zamanlarda kendinden sıklıkla söz ettiren bir firma. Pundi X CEO’su Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada 2021 yılının sonuna kadar 100.000 PoS cihazı dağıtmayı planladıklarını duyurmuştu. Cheah o tarihte, kripto PoS cihazlarının Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde çok daha faydalı olabileceğini ifade etti. Bunun sebebi olarak da, bu ülkelerdeki işletmelerin %90’ının kredi kartı ve AlipaySamsung Pay ve KakaoPay gibi mobil ödeme uygulamalarını kullanmaya başladığını ve Pundi XPOS‘un da içlerinde Alipay, Samsung Pay ve WeChat Pay gibi mobil ödeme uygulamalarını desteklemesini gösterdi. Cihaz bunlara ek olarak banka kaynaklı kartlarla yapılan ödemeyi de kabul ediyor.

Perakende pazarına POS cihazı gönderme fikrini hayata geçiren ilk firma olarak gösterilen Pundi X, bu konudaki avantajını da kullanmak için elinden geleni yapıyor.

Görünüşe göre Pundi X’in hız kesmeden gösterdiği bu gelişmeler Binance’ın da ciddi ilgisini çekti. Binance sözcüsü konu hakkında şu açıklamada bulundu:

”Binance her zaman piyasaların gücüne ve endüstri için yeni blockchain alt yapısına inanmıştır. Bu sebeple Pundi X’in blockchain temelli PoS cihazları aracılığıyla küresel perakende piyasasına dahil olmaktan heyecan duyuyoruz…”

Bakalım ilerleyen günlerde Pundi X ve Binance arasında yeni bir ortaklık görebilecek miyiz?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment