Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pundi X, Dağıttığı POS Cihazı Sayısında Ciddi Mesafe Kat Etti

Endonezya merkezli kripto para girişimi olan ve kripto para transfer işlemlerini iyice kolaylaştırmak isteyen Pundi X Hong Kong’da aktif dolaşımda olan POS cihazı sayısını yaklaşık 5.500 olarak açıkladı.

FAMA Group ile yakın dönemde Hong Kong’u kapsayan bir anlaşma da imzalayan Pundi X, FAMA Group’un restoranlardan kafelere, organik manavlardan sağlık kliniklerine kadar geniş yelpazede uzanan işletmelerine destekte bulunacak. O dönem konuyla ilgili konuşan FAMA Group kurucusu Larry Tang, Pundi X’i överek şunları söylemişti:

”Restoranlarımız genelde bizim yöresel lezzetlerimizi sunarlar ancak bu konuda geleneksel olsak da, ödeme işlemleri konusunda tam aksine inovatif bir markayız. Bu sayede Pundi X POS cihazlarını kullanarak, müşterilerimizin ödemelerini Bitcoin ya da Ethereum ile yapmasının önünü açmak istedik.”

Hong Kong’da kripto paralar ve Blockchain üzerine yapılan gelişmeler son dönemde büyük bir artış gösterse de, ülke hükümeti halen bu ürünleri net birer yasal sınıfa almış değil. Bu durum, Hong Kong’daki potansiyeli bir nebze de olsa frenleyen bir etmen olarak ifade ediliyor.

Pundi X’in POS cihazı vasıtası ile ödeme alınabilen kripto paralar şu an itibariyle başlıca Bitcoin [BTC], Ethereum [ETH], Litecoin [LTC], NEM [XEM], Stellar Lumens [XLM] olarak dikkat çekiyor.

Ürünün, normal dünya ile kripto para dünyası arasında ciddi bir köprü kurduğunu belirten bazı otoriteler, Pundi X’in POS cihazına övgüler yağdırıyor. Buna göre hem satıcı hem de alıcılar BTC, ETH, LTC, XEM, XLM, QTUM, ACT, DGD, PXS gibi kripto paralardan birini seçebiliyor. Ayrıca platformda Dolar, Rupi ve diğer bazı para birimleri de yer alıyor.

Perakende pazarına POS cihazı gönderme fikrini hayata geçiren ilk firma olarak gösterilen Pundi X, bu konudaki avantajını da kullanmak için elinden geleni yapıyor. Firmanın ana hedefi, 2021 yılına gelindiğinde 100 bin POS cihazını dağıtmış olmak.

Pundi X CEO’su Zac Cheah, konuyla ilgili şunları söylüyor:

”Her geçen gün daha fazla insan kripto paralar ile iş yapmaya başladı. Bazı kamu oyu yoklamaları, birçok insanın kripto paraları günlük hayatta kullanmak istediğini açıkça ortaya koyuyor. Ancak şu anda bu opsiyonlar bir hayli sınırlı.”

Şu anda hizmet verdiği sektörde neredeyse hiç bir rekabetle karşılaşmayan firma, tek başına çözümler üretmeye devam ediyor. Bu arada firmanın koini olan NPXS ise şu anda 55 Satoshi’den işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment