Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Dört Kat Büyüdü: Pundi X Nedir?

Pundi X (NPXS), bir haftada dört kat büyüdü. Peki Pundi X ve NPXS token nedir?

Pundi X (NPXS) fiyatı; yıllık grafikte yüzde 6.636, aylık grafikte yüzde 578, haftalık grafikte ise yüzde 240 oranında değer kazandı. NPXS’in günlük kazancı yüzde 58 oldu. Token, Mayıs 2018’de gördüğü ATH’den henüz uzak.

1.8 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan NPXS, piyasa değeriyle 62. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi ise 2.5 milyar dolar.

pundi-x
Kaynak

Pundi X ve NPXS token nedir?

Ana ofisi Singapur’da bulunan Pundi X, kripto para kullanıcılarının her yerde her zaman kripto para almalarına olanak tanımayı hedefleyen, merkeziyetsiz, offline bir platformdur.

XPOS adlı POS cihazlarıyla kripto para ile ödeme yapılmasını yaygınlaştırmayı amaç edinen şirket, ürettiği cihazları 30’dan fazla ülkeye gönderdiğini söylemektedir. XPOS ile BTC, ETH, BNB, NPXS gibi kripto paralar ile işlem yapılabildiği ve transfer işlemlerinin 0,5 saniyeden daha kısa sürede gerçekleştiği belirtilmektedir.

Kullanıcılara XPASS adlı bir kripto para kartı sunulmaktadır. Bu kart, Pundi X’e ait XWallet cüzdan uygulamasıyla eşleştirilerek kredi kartı gibi ödeme işlemlerinde kullanılabilmektedir. Cüzdan uygulamasında çeşitli merkeziyetsiz uygulamalar da mevcuttur.

NPXS token, Pundi X ürünlerinde kullanılır. XPOS ile yapılan ödemelerde kullanıcılara ödül olarak NPXS verilir. İşlem ücretlerinin düşürülmesi, XPOS kullanan mağaza sahiplerinin müşteri memnuniyetini artırması gibi teşviklerde NPXS token ödülü verilmektedir. 

NPXS toplam arzı 258 milyar olurken dolaşımdaki arzı 236 milyardır. NPXS’i listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Upbit, Binance, Digifinex, VCC Exchange, Bithumb, Bitrue, Uniswap, OKEx, BKEK, Huobi, Upbit, Gate.io, KuCoin, ProBit gösterilebilir. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!