Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Putin, Kripto Para Yasasında Fikir Birliğine Varılmasını İstiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto para kullanımına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili görüşmeleri takip ettiğini açıkladı.

Vladimir Putin, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Bu konuda yürütülen görüşmelerden haberim var. Bu gibi konularla ilgilenen ve bunları yasal olarak düzenleyen, Rusya Merkez Bankasıdır.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, hükümet ve merkez bankası yetkililerine kripto paraların ne şekilde düzenleneceği konusunda fikir birliğine varılması yönünde talimatta bulundu.

Putin, “Hem hükümetten hem de Merkez Bankasından bu konuyla ilgili bir nevi fikir birliğine varılmasını, görüşmelerin yakın zamanda gerçekleşmesini ve elde edilen bulgularla ilgili bir rapor verilmesini istedim.” açıklamasında bulundu.

Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankasındaki bazı yetkililerin kripto paraları belli açılardan “riskli bulduğunu” belirterek, “Merkez Bankasının kripto para konusunda kendi tutumunun olduğunu” fakat bankanın “teknik gelişmelerin önünde engel oluşturmadığını” vurguladı.

Putin, kripto para madenciliğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda ise Rusya’nın diğer ülkelere kıyasla avantajlı durumda olduğunu söyledi ve “Elbette [Rusya’nın] özellikle madencilik noktasında enerji fazlalılığı ve kalifiye personel gibi bazı rekabetçi avantajları bulunuyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!