Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Putin Yasa Dışı Dijital Varlık Kullanımına Karşı Çağrıda Bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Başsavcılık Ofisi ile düzenlenen toplantıya katıldı. Putin, yasa dışı dijital varlık transferlerinin sıklaşmaya başladığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2021’in hukuki gündemini belirlemek için Başsavcılık Ofisi ile bir araya geldi. Vladimir Putin, konuşmasının sonunda dijital varlık konusunu dile getirip bunun “önemini” vurguladı.

“Ek adımlar atılmalı” 

Vladimir Putin, yasa dışı dijital varlık kullanımının “çoğalmaya başladığını” ve Rusya’daki kamu kuruluşlarının ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini açıkladı. Yayınlanan resmi transkripte göre Putin, “Dijital varlıklarla yapılan yasa dışı uluslararası para transferlerinin önüne geçmek için ek adımlar atılmalıdır.” dedi.

Başsavcılık Ofisine bu işlemlerin denetimi için çağrıda bulunan Putin, süreç boyunca ülkenin kara para aklamayla mücadeleden sorumlu örgütü Rosfinmonitoring ile iş birliği yapılabileceğini açıkladı.

Rusya, kripto paraları kapsayan dijital varlık yasasını Ocak 2021’de yürürlüğe sokup, devlet memurlarının kripto para kullanımına kısıtlama getirdi. Ülke, dijital merkez bankası parası çalışmalarını sürdürüyor.

Rus muhalif lider Alexey Navalny’nin kampanya sorumlusu Leonid Volkov, Navalny’ye 2016 yılından beri bağış kampanyası kapsamında 658 Bitcoin gönderildiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!