Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX Borsasının Kurbanı, Hayat Boyu Yaptığı Birikimini Kaybetti!

QuadrigaCX borsası belki de 2019 yılının en şaibeli ve tartışmalı olaylarından birisi olmaya aday. 2018 yılında bir Kanada bankası tarafından fonları dondurulan kripto para borsası, daha sonra CEO’sunun ölümü ile iyice gündeme oturmuş ve birçok kullanıcı borsanın yalan söylediğini ve CEO’nun paralarla kaçtığını bile iddia etmişti.

Daha sonra CEO’nun ölüm belgesinin ortaya çıkması ile işler biraz daha netlik kazansa da, hala kurbanların mağduriyetine bir çözüm bulunabilmiş değil. Kaliforniya içerisinde yaşayan bir mühendis, hayat boyu yaptığı birikimin hepsini ise havale için QuadrigaCX platformunu kullanmak istediğinde kaybetti. 30 yaşındaki mühendis Tong Zou, ilk başlarda Kanada’ya yerleşmek için bütün birikimini Kanada tabanlı bu borsaya yatırdığını ve söz konusu işlemle havale ücretinden kurtulacağını düşündüğünü ifade etti. ABD içerisinde Bitcoin alan ve daha sonra bunları Kanada tabanlı borsanın hesaplarına aktaran kullanıcı, trading bile yapmadığını ve amacının sadece parasını bir Kanada bankasına aktarmak olduğunu ifade etti. Ancak daha sonra 422.000 dolar civarında parasını çekmek isteyip çekemediğini belirten Zou, hayatının şokunu yaşadı.

Aynı Zou gibi borsaya yatırdığı parasını alamayan binlerce kullanıcı var ve toplam miktarın 190 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor. Çoktan Vancouver’e taşınan ancak parasını alamayan Zou ise, oldukça zor günler geçirdiğini ve kendisine düzgün bir daire bile bulamadığını, bütün birikimlerinin gittiğini ifade etti. Birikimleri ile hayata yeniden başlamayı planladığını da aktaran Zou, mahkeme sonucunu bekleyenlerden sadece birisi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment