Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal Bitcoin Fiyatının Neden 1 Milyon Dolar Olabileceğini Açıkladı

Real Vision CEO’su Raoul Pal, bir YouTube videosunda Bitcoin fiyatı üzerinde açıklamalarda bulundu. Raoul Pal, Bitcoin’in 2025-2026 yıllarına kadar 1 milyon dolara çıkma olasılığının sanılandan daha yüksek olabileceğini söyledi.

Raoul Pal, Bitcoin fiyatı hakkında konuşmadan önce dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizden bahsetti. “Mart ayında likidasyon yaşandığını gördük ve insanlar virüsün yok olacağına, her şeyin düzeleceğine inandı. Fakat öyle olmadı.” diyen Pal, şu anki durumda insanların ekonomilerin düzelmediğini, virüsün bir yere gitmediğinin farkında olduklarını söyledi.

Küçük işletmelerden büyük şirketlere kadar yaşanan ekonomik zorlukların net bir şekilde görülebileceğini ifade eden Pal, her şeyin sanılanın aksine çok daha yavaş toparlanma gösterdiğini söyledi. Borçların katlanarak arttığını söyleyen Pal, ekonominin durumunu daha iyi görebilmek adına küresel borsalar yerine tahvilleri takip ettiğini belirtti.

Raoul Pal’e göre, hızla düşmekte olan tahviller ekonomi hakkındaki endişelerin bir tablosu gibi düşünülebilir. Bu hususta merkez bankalarının yarattığı büyük borçlara değinen Pal, “2008’de ve 2012’de de benzer durumlar yaşandı. Fakat artık bazı şeyler değişmeli.” dedi.

Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşması kulağa neden mantıklı geliyor?

Raoul Pal, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ve borçların 1930’lu yılların finansal kriz dönemlerine benzediğini ifade etti. Pal’e göre, eğer o dönemlerde olduğu gibi hisse senetleri günümüzde de birden değerini kaybederse ya da insanlar hisseleri tamamen bırakmayı tercih ederse büyük bir kaos ortaya çıkabilir.

Pal, yaşanan ekonomik kriz yorumunun ardından Bitcoin konusuna geçti. BTC analizleriyle tanınan PlanB’nin “stok akış modeli” (stock-over-flow – S2F) modeline değindi. Bu modele göre Bitcoin’in yanında altın gibi emtiaların da kıtlık ve arz bazında tahmin edilebilir olduğunun görüldüğünü söyleyen CEO, “Bu tahmin edilebilirlik, Bitcoin’in 2025-26 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğini gösterebilir. Eğer altın için fiyat hesaplamaları yapılabiliyorsa aynı şey BTC’ye de uygulanabilir.” dedi.

bitcoin-btcBitcoin piyasa değeri altının %50’sine kadar ulaşabilir

5-6 yıl içinde altın piyasa değerinin 2-3 kat artabileceğini dile getiren Pal, aynı süre zarfında Bitcoin’in altın piyasa değerinin %25-50’sine kadar ulaşabileceğini belirtti. CEO, Bitcoin arzının sınırlı olması nedeniyle değerinin yükselmeye devam edeceğini ve zamanla daha fazla kurumsal yatırımcının BTC almak isteyeceklerini söyledi.

Ethereum bir güven platformudur

Son olarak Ethereum hakkında yorumlarda bulunan Pal, ETH’nin geleceğin güven platformu olduğunu ve zaman içerisinde Bitcoin’in piyasa değerini aşabileceğini dile getirdi. Pal, yakın zamanda Ethereum fiyatının 20 bin dolar olabileceğini de açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!