Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Kullanıcısı Vitalik Buterin’in Sahte Instagram Hesabı ile Kripto Dolandırıcılığı Yapıldığını İddia Etti

Bir Reddit kullanıcısı Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in sahte Instagram hesabı ile dolandırıcılık yapıldığı iddiasında bulundu.

Nwa1g adlı Reddit kullanıcısı yaptığı paylaşımda Vitalik Buterin adına açılmış bir sahte Instagram hesabı ile kripto dolandırıcılığı yapıldığını iddia etti. Redditor gönderisindeçok tehlikeli iğrenç dolandırıcılık” ifadelerine yer verirken bu dolandırıcılık girişimi için Ethereum topluluğundan destek talep etti.

Instagram üzerinde Vitalik Buterin’in Twitter resmi hesabının kullanıcı adı @vitalik.eth kullanılarak oluşturulan hesabın 643.000 adet takipçisi bulunduğunu belirten Nwa1g, Ethereum kurucu ortağının platformda herhangi bir resmi hesabı bulunmadığı için sahte hesabı şikayet etmenin mümkün olmadığını söyledi. Reddit kullanıcısı 2019 yılında açılan sahte hesabın İsrail merkezli olduğunu ve Instagramda Vitalik ile olan fotoğraflara “zararsız sponsor reklamlar” verdiğini iddia etti.

Sahte hesabın kullanıcılar ile direk mesaj yoluyla iletişime geçtiğini, gerçek Vitalik Buterin ile konuştuğunu zanneden insanların ise kripto dolandırıcılığı kurbanı olduğunu belirten Nwa1g ayrıca insanların  direk mesaj üzerinden sahte hesaptan kötü amaçlı yazılım içeren bağlantı aldığı iddiasında bulundu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!