Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sırf Reklam Yapmak İçin 300 Bin Adrese Saldırdılar

Binance’e karşı düzenlenen saldırı sırasında toplamda yaklaşık 300 bin Litecoin adresinin etkilendiği düşünülüyor.

Blockchain şirketlerinden Glassnode kısa süre önce bu saldırıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı ve saldırının etkileriyle ilgili bir rapor yayınladı.

Nasıl Oldu?

Binance Academy tarafından yapılan açıklamalara göre bu adreslere karşı bir dusting saldırısı düzenlendi.

Hackerlar son zamanlarda Bitcoin ve kripto para kullanıcılarına küçük miktarlarda koinler göndererek insanların kişisel adreslerine erişmeye çalışıyorlar. Bunu yapmak için koin gönderdikleri adresin o işlemden sonraki hareketliliklerini takip ediyor, daha sonra birkaç farklı adresi analiz ediyor ve saldıracakları kişinin kimliğini belirleyebiliyorlar. Bu türdeki saldırılara genel olarak dusting saldırısı dendiğini söyleyebiliriz.

Saldırının Etkileri

Bu saldırıdan yüz binlerce kişinin etkilendiği düşünülüyor. Glassnode’un kurucularından biri olan Jan Happel bu saldırı hakkında şu bilgiyi veriyor:

“Bu tür saldırılar aslında değişkenlik gösterebiliyorlar. Bu saldırının arkasındaki isim Rusya’da bir maden havuzu yönetiyor. Yaptıkları açıklamaya göre bu saldırıyı düzenlemelerinin sebebi Litecoin kullanıcılarına kendi maden havuzlarının reklamını yapmaktı. Ama bundan başka bir amaçları var mıydı yok muydu bilemiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment