Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SIM – Swap İçin Bitcoin Karşılığında Veri Satan Şüpheli Tutuklandı!

19 yaşındaki Elliot Gunton isimli genç hacker, geçmişte birçok defa tecrübe edilen SIM – Swap isimli saldırıya veri sağlamak suçundan 20 aylık hapis cezasına çarptırıldı. 16 Ağustos tarihinde Norfolk polis kuvvetleri tarafından yapılan basın açıklamasına göre şüpheli sadece 20 aylık hapis cezası değil, bunun yanı sıra veri satarak elde ettiği 400.000 sterlini de iade etme cezasına çarptırıldı.

Polis şüphelinin bilgisayarını geçtiğimiz yılın Nisan ayında ele geçirdi ve bilgisayarın içerisinde siber suçlar işlemeyi sağlayan birçok yazılım olduğu tespit edildi. Aslında Gunton’ın evine olan ziyaret kendisinin daha önce işlediği cinsel içerikli suçlardan kaynaklanan rutin kontrolü esnasında gerçekleşti.

Kolluk kuvvetleri inceledikleri bilgisayar içerisinde Gunton’ın SIM – Swap işlemi için birçok kişiye kişisel veri sattığı ve bu verileri de habersiz kullanıcılardan aldığı bilgisine ulaştı. Polis şüphelinin çeşitli dark web platformlarında kendi hizmeti hakkında reklam bile verdiğini saptarken, yaptığı tek bir işlem için 3.000 dolar değerinde Bitcoin talep ettiğini de saptadı.

Gunton bilgisayarında açık olan Twitter hesabında sahip olduğu çok fazla parayla övünürken, ”çok fazla paraya sahip olduğunuzu kimsenin bilmemesi çok daha havalı” ifadesi ile böyle bir iş yaptığını az çok belli de etmiş oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment