Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Custody Listeledi: Request Network Nedir?

Coinbase Custody, Request Network’ü (REQ) listelediğini duyurdu. REQ fiyatı, haberin ardından 0,11 dolara kadar çıktı. Peki Request Network ve REQ token nedir?

Request Network (REQ), haftalık grafikte %11 oranında kazanç elde ederken aylık bazda %170 oranında yükseliş gördü. REQ tokenın en yüksek fiyat seviyesi, Ocak 2018 yılında 1,06 dolar ile gerçekleşti.

64 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan REQ token, 24 saatlik zaman diliminde gördüğü %6 artışla birlikte 11 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

request-network
Kaynak

Request Network ve REQ token nedir?

Request Network; Ethereum üzerine inşa edilmiş, merkeziyetsiz bir ödeme sistemidir. Request, ödeme işlemlerinde üçüncü taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı, daha hızlı ve güvenli işlemler yapılmasını hedefler. Küresel ödeme işlemlerini destekleyen Request, para birimi fark etmeksizin kullanıcılara işlem yapma olanağı tanır.

Ağ, kullanıcılar ile kurumlar arasında finansal bir sistem kurar. Bu sistemde, her iki taraf finansal verileri üzerinde tam yetki sahibi olur. Request ile entegrasyon sağlamak isteyenler API, ağ istemcisi ya da node ile işlem yapabilmektedir. 

REQ token, Request ağında gerçekleştirilen işlemlerde kullanılan yerel tokendır. Ağda yapılacak faturalama gibi işlemlerde veya ödüllerde REQ kullanılır. Aynı zamanda, Request ağını kullananlardan REQ token ile ağ ücreti alınır. Alınan bu ücret daha sonra yakılır. 1 milyarlık arzı olan REQ’in dolaşımdaki arzı 771 milyon seviyesindedir. REQ tokenın listelendiği borsalar arasında; Binance, UniSwap, KuCoin, Huobi, Bitfinex, Gate.io, YoBit bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!