Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rezervlerin Tamamı, Toplam Arzın Yüzde 70’i Yakılacak: Token Fiyatı 3’e Katlandı!

Mesajlaşma uygulaması Kik’in (KIN) arkasındaki vakıf Kin Foundation’un, tamamen merkeziyetsizleşme planları kapsamında toplam KIN arzının %70’ini yakacak olması token fiyatında yeniden yükselişi tetikledi.

Dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması Kik’in kurucusu Ted Livingston 27 Temmuz tarihinde Kin Foundation’ın resmi Reddit sayfasında yayınladığı gönderide, yaklaşık 1 ay önce topluluğa sunulan tamamen merkeziyetsizleşme önerisinin kabul edildiğini ve bu kapsamda toplamda 158 milyon dolar değerinde 7 trilyon KIN yakılacağını belirtti.

Livingston geçtiğimiz ay sunduğu öneride, uzun süredir üzerinde uğraş göstermelerine rağmen protokolün gerçek bir fayda yaratamadığını buna rağmen dağıtılan geliştirici ödülleri ile ekosistem içi enflasyonun yükseltildiğini belirtmişti. Kurucu bu kapsamda, protokolün arkasındaki vakfı ve internet sitesini kapatıp tüm rezervleri yakarak Solana (SOL) ağı üzerindeki tamamen merkeziyetsiz ve enflasyonsuz tek kripto para birimi olmanın KIN için en iyi seçenek olduğunu öne sürmüş ve toplamda 7 trilyon adetlik rezervlerin yakılmasını önermişti.

Dün itibariyle sona eren oylamada, 133,1 milyara 2,34 milyar oyla rezervlerin yakılmasını isteyenlerin toplulukta ezici bir çoğunluk elde ettiği görüldü. Livingston bir sonraki adımın toplamda 7 trilyon KIN yakımı olacağını söyledi. Livingston 28 Temmuz tarihi sonuna kadar yakımın tamamlanmasını umduğunu belirtti.

Verilen bilgilere göre toplam arzın %70’inin yakılmasının ve bu tokenların halihazırda dolaşımda olmayan rezervleri temsil etmesinin KIN’i gerçek anlamda bir merkeziyetsizlik yoluna sokacağı düşünülüyor. Rezervler yakılacağı için arzın tamamen piyasada olacağı ve bu durumun da projede gerçek merkeziyetsizliği sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu doğrultuda, dolaşımdaki arz hiç değişmeden token ekonomisi ciddi bir şekilde yeniden şekillenmiş olacak.

Coingecko verilerine göre oylamanın sonuçlanmasıyla beraber 0,00001725 dolar seviyesinden %40‘tan fazla yükselişle 0,00002442 dolar seviyesine kadar yükselen KIN, daha sonrasında yazım fiyatı olan 0,00002301’e kadar geri çekildi. KIN ayrıca Livingston’un öneriyi topluluğu sunması ile birlikte son 30 gün içerisinde %235 değer kazancı yaşayarak kısa sürede 3x’ten fazla yapmış oldu..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!