Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple: 2020’de Blockchain Teknolojisini Benimseyen İşletmeler Büyüdü

Ripple tarafından bu yıl üçüncüsü yayımlanan Blockchain in Payments raporunda dijital varlıkların küresel olarak benimsenmesiyle ilgili birkaç ilginç detay paylaşıldı. Rapora göre blockchain tabanlı ödeme sistemini daha erken benimseyen işletmelerin ileriye dönük büyümeyi görme şansları daha fazla.

Raporda açıklanan bilgilere göre devam eden küresel salgına rağmen bu yıl işletmelerin %79’luk kısmı büyüdüklerini açıkladı. Bu oranın %44’ü kadarıysa büyümelerindeki başarının ödeme teknolojilerinde gerçekleşen inovasyon olduğunu belirtiyor. Raporun ele aldığı inovasyon hiç kuşkusuz blockchain teknolojisi.

Rapora göre blockchainin benimsenmesini sağlayan dört temel fayda var:

  1. İyileştirilmiş veri kalitesi
  2. Artan veri güvenliği
  3. Maliyet tasarrufu
  4. İş güvenliği
ripple-2020-blockchain
Kaynak

İşletmelerin bir kesimi büyümeyi en büyük kar olarak açıklasa da özellikle daha olgun pazarlar, blockchainin benimsenmesindeki en önemli artıları maliyet tasarrufları ve veri şeffaflığı olarak belirtiyor.

Yapılan bilgilendirmelere ek olarak raporla birlikte aynı zamanda birkaç grafik de paylaşıldı. Bunlardan biri olan yukarıdaki grafikte bu benimsenmenin işletme türleri ve bölgelere göre dağılımı görülebiliyor. Buna göre blockchaini %64’lük bir oranla en çok Ödeme Servis Sağlaycıları benimserken bu benimsenme, %60’lık bir oranla en çok Asya-Pasifik, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde yaşanıyor.

Ripple-2020-Blockchain
Kaynak

Yayımlanan bir başka grafikte blockchaini benimseyen işletmelerin %98’i bu teknolojiyi ödeme dışı işlemlerde de kullanıyor. Tablodan hareketle %62’lik bir oranla şu anda Tedarik Zinciri Yönetimi lider sırada.

Bitcoin ve Ethereum’un oynaklığı da rapora girdi

Ripple tarafından paylaşılan raporda blockchain yönteminin benimsenmesindeki engellere de dikkat çekildi. Buna göre katılımcılar en çok ödeme teknolojisindeki regülasyon ve netliğin eksikliğinden hoşnut değil. Rapor, bu yıl aynı zamanda en iyi iki kripto paranın yaşadığı fiyat dalgalanmalarının -Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH)- katılımcıların piyasadaki volatilite algısını ve yatırımlarını etkilediğini de belirtiyor. Raporun sunduğu veriler ışığında varılması gereken en önemli nokta ise şu: Bockchain teknolojisini ödeme sistemine erkenden entegre eden şirketler, geç de olsa bu aksiyonlarının meyvesini yiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!