Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Hesabından 26 Milyon Dolarlık XRP Çıktı, Takipçiler Tepkili

Ripple kısa süre önce kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden Jed McCaleb’a 26 milyon dolarlık XRP gönderdi.

Whale Alert tarafından paylaşılan gönderiye göre Ripple cüzdanından kısa süre önce epey yüklü miktarda token çıktı. Bu tokenların Jed McCaleb’a gönderildiği düşünülüyor.

McCaleb ve Ripple

Jed McCaleb bundan yıllar önce Ripple’ın kuruluşunda önemli bir rol oynamış ve bir süre şirketin CTO’su olarak görev almıştı.

McCaleb’a şirkette oynadığı bu önemli rol dolayısıyla toplamda 9 milyar dolarlık XRP tokenı ayrılmıştı. Ayrıca McCaleb’ın piyasayı manipüle etmesini önlemek için kendisiyle bir anlaşma imzalanmış, kendisinin bir hafta içerisinde 10 binden fazla XRP satması engellenmişti.

Ne var ki son zamanlarda çıkan haberler McCaleb’ın yüklü miktarlarda XRP satmaya başladığını gösteriyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bir yazıda McCaleb’in günde 500 bin adet XRP’yi elden çıkardığı öne sürülüyordu.

Yüklü İşlem

Whale Alert tarafından paylaşılan bilgilere göre Ripple cüzdanından yüklü bir işlem çıktı ve McCaleb’a 26 milyon dolarlık XRP gönderildi.

Bu işlem Ripple takipçilerinin kısa süre içerisinde ilgisini çekti ve pek çok kişi bu duruma tepki göstermeye başladı. Çünkü bu takipçiler McCaleb gibi isimlerin aniden yüklü miktarlarda XRP satabileceklerini, bu sayede piyasayı manipüle edebileceklerini düşünüyorlar.

Ripple son zamanlarda zaten epey yoğun tepki alıyordu. Şirket ortaklık kurduğu kurumlara yüklü miktarlarda XRP satıyor ve bu durum pek çok kişiyi rahatsız ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment