Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, ABD’li Senatöre Gönderdiği Mektupta Yasal Belirsizlikleri Eleştirdi

Ripple, Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’ye gönderdiği mektupta ABD’deki kripto para tüketicilerinin, inovasyonlarının ve piyasalarının yasal belirsizlikler yüzünden zarar gördüğünü belirtti.

Ripple yönetimi, kripto para ve blockchain sektörünün makul bir şekilde düzenlenebilmesi için kamu kurumları ile özel sektör paydaşlarının fikir alışverişinde bulunabileceği ortak bir forumun oluşturulmasını öneriyor.

Mevcut yasal düzenlemelerin “anlaşılmaz” olduğunun ve düzenleyici kurumların, “gelişigüzel yaptırım” uyguladığının belirtildiği mektupta, bu belirsizliğin sektöre zarar verdiği ifade edildi.

Bu açıklamalar, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyesi Pat Toomey’nin Ripple’dan kripto para yasaları hakkında bilgi talep etmesinin akabinde yapıldı.

Kamu-özel sektör iş birliğiyle atılabilecek adımlara örnek veren Ripple yönetimi, kripto para geliştiricilerinin bazı yasalarından belirli bir süre boyunca muaf tutulmasını sağlayabilecek “güvenli bir liman” oluşturma fikrine atıfta bulundu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinden Hester Peirce tarafından bu yılın başında öne sürülen fikir, kripto para start-uplarına federal menkul kıymet yasalarından muaf tutulacakları üç yıllık bir süre tanınmasını öngörüyor.

SEC’nin menkul kıymet yasalarını uygulayış biçimine dair belirsizlikler olduğunu belirten Ripple, şimdiye dek sunulmuş Securities Clarity Act (SCA) ve Digital Commodity Exchange Act (DCEA) gibi tasarılardan örnek vererek, bu iki tasarının günümüzdeki belirsizliklere “açıklık kazandırabileceğini” belirtti.

SCA, kripto paralar için “yatırım sözleşmesi varlığı” gibi yeni bir yasal tanım ortaya koyarken, DCEA “dijital emtia borsaları” için federal düzeyde kullanılabilecek bir tanım sunuyor.

Pennsylvanialı Senatör Toomey, Çin hükümetinin yakın zamanda tüm kripto para işlemlerini yasa dışı ilan etmesinin ardından, bunun ABD için “büyük bir fırsat olabileceğini” dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!