Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Beklenmedik bir Büyüme Gösteriyor

İlk defa Bitcoin, Ethereum veya Litecoin yerine Ripple’ın fiyat haberini yapıyoruz. Dün gece oldukça büyük bir fiyat momentumu kazanan ripple, tam 0.51 seviyelerine kadar ilerledi. Oldukça durgun birkaç ay geçiren Ripple şu anda oldukça sağlam görünüyor. Ancak yükselişine devam edip daha fazla kazanç getirecek mi, bekleyip göreceğiz.

2017 yılı tartışmasız bütün kripto para piyasaları için yukarı eğilimli geçti. Birçok Bitcoin ve altkoin fanatiği şirketini sevmese de XRP sembolüyle bilinen Ripple dün adını kripto para endüstrisi tarihine kazıdı. Bu yılın başında 0.0066$ olan Ripple 0.36$’a yükselerek çılgın bir büyüme göstermişti. Bundan sonraysa fiyat oldukça durgun bir hal aldı ve insanlar Ripple piyasasını yavaş yavaş terk etmeye başladı. Hatta bazı kullanıcılar Ripple fiyatının bilinçli bir şekilde şişirilerek geri düşürüldüğünü iddia etmişti. Ripple son yaşadığı fiyat patlamasıyla dün kısa bir süreliğine 4. sıraya oturan Litecoin’i yeniden geçmiş bulunuyor.

Asya bazlı bankalarla gerçekleştirilen ortaklıklar sayesinde Ripple’ın ekosistemi son zamanlarda oldukça hızlı bir şekilde büyümeye başlamıştı. Ripple ekibinin yaptığı açıklamalarla birlikte kullanıcılar fiyatın büyük bir oranda etkileneceğini öngörmüştü, ancak bunun zamanlaması kimse tarafından bilinmiyordu. Açıklamanın ardından Ripple 2017’nin 3. ve 4. çeyreğinde oldukça durgun bir hal almıştı. 0.20$ ve 0.25$ arasında gidip gelen koin dün gece büyük bir ivme kazanarak 0.40$’a yükseldi. Bunun ardından 0.35$ seviyesine geri düşen Ripple dün gece itibariyle 0.51$’a kadar çıkmış bulunuyor. Tabii ki insanlar kazandıkları parayı çekmek istediği için piyasa yeniden ufak bir düşüş içine girdi.

Ripple son 24 saatte tam 3.250 milyar $’lık bir işlem hacmine sahip olduğu için koine karşı olan talebin kesinlikle çok güçlü olduğu inkar edilemez bir gerçek. Ripple aslında bundan önce de 100-400 milyon $ arasında bir işlem hacmine sahipti, ancak hacmin bir günde bu kadar büyük bir oranda yükselmesi oldukça ilgi çekici. Son zamanlarda piyasa değeri bakımından ilk 10’da bulunan koinlere karşı olan ilgi artmıştı, görünüşe göre Ripple da bu listeye katılmış bulunuyor.

Güney Kore’li Borsalar Yine Devasa bir İşlem Hacmine Sahip

Pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde Güney Kore’li borsalarda Ripple şu anda inanılmaz derece rağbet görüyor. Bithumb’daki Ripple işlem hacmi 1 milyar $’ı geçmiş bile. Bununla birlikte Coinone da yaklaşık 310 milyon $’lık Ripple işlemine ev sahipliği yapıyor. Bittrex üçüncü sırada, ancak Poloniex, Bitfinex ve Korbit borsalarında da önemli bir işlem hacmi mevcut. Bir günde tersine dönen Ripple piyasası, kripto paraların ne kadar çılgın bir şekilde değişebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ripple’ın şimdiki fiyat ivmesini takip etmek oldukça ilgi çekici olacak gibi görünüyor. Birçok kullanıcı Ripple’ın bir kripto para olmadığını ve hatta “şeytani banka parası” olduğunu düşünse de Ripple’ın sunduğu imkanlar da oldukça büyük sayılır. Bununla birlikte şu anda kripto para piyasasının genelinde büyük bir değişim gözleniyor, bu da Ripple fiyatının bir süre büyük ölçüde değişmeyeceğine işaret ediyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment