Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Asya’da Büyümeye Devam Ediyoruz

Ripple, SEC tarafından açılan dava neticesinde Asya bölgesi işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını açıkladı. Davanın etkilediği tek bölge ise ABD oldu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Reuters’a konuştu. Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın Asya Pasifik bölgesindeki faaliyetlerini etkilemediğini dile getirerek şunları söyledi:

“Asya ve Japonya’daki faaliyetlerimizi sürdürmeye devam etmeyi başardık. Bunun sebebi, o bölgelere ait piyasalarda regülasyon açısından herhangi bir sorunumuz olmaması.”

Davadan bu yana yeni sözleşmeler imzalandı

Brad Garlinghouse, SEC’nin açtığı davadan beri küresel çapta 15’in üzerinde yeni bankayla sözleşme imzaladıklarını ifade etti. CEO’ya göre, ABD’nin Ripple hakkında net bir tutum sergilememesi yeniliklerin önünde bir engel oluşturuyor.

Asya Pasifik bölgesi ise XRP likiditesinin büyüdüğünü gösteren yegane bölge haline geldi.

Şirket çalışmalarına devam ediyor

Ripple, CBDC geliştirmek isteyen merkez bankalarına yönelik CBDC Private Ledger isimli özel bir blockchain tasarlıyor. Ağ, herkesin kullanımına açık olacak. Bu yeni ağ, XRP Ledger ile aynı temelde çalışacak.

Ripple ve SEC davasında son durum

1.3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet sattıkları iddiasıyla SEC tarafından Ripple’a dava açıldı. 4 Mart tarihinde yapılan açıklamada, Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in davanın reddi için belge sundukları öğrenildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!