Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: “Bitcoin Çin Tarafından Kontrol Ediliyor.”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Boston’da gerçekleştirilen 2018 Stifel Cross Sector Insight Konferansı’nda yaptığı bir konuşmada çarpıcı iddialarda bulundu ve şu sözleri söyledi:

” Bitcoin Çin tarafından kontrol ediliyor. “

Stifel Tech Analisti Lee Simpson ile yaptığı son röportajda Garlinghouse, blockchain teknolojisi ve kripto para dünyasıyla ilgili bir dizi konuya değindi ve BTC’nin Çin’in kontrolünde olduğunu iddia etti.

” Size rapor edilmeyen ancak dikkat edilmesi gereken oldukça kritik durumdan bahsedeceğim. Bitcoin, Çin tarafından gerçekten kontrol ediliyor. Çin’de Bitcoin’in %50’sini kontrol eden dört büyük madenci var. Çin’in bitcoine müdahele etmeyeceğini nerden bilebiliriz? Çin kontrollü bir para birimi kullanmak isteyen kaç tane ülke var? “

Garlinghouse, BTC‘nin ve XRP‘nin altında yatan teknolojisini bankaların bozamayacağını savunurken blockchain teknolojisi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Ripple’ın XRP’sinden bahsederken “mutabakat için en iyi dijital varlık” olarak nitelendirdi.

” Bitcoin’in bugün bir işlemi halletmesi için 45 dakikaya ihtiyacı var. XRP ise bunu dört saniye gibi bir süre içerisinde halledebiliyor. “

Şubat ayında bir kripto para ticaret platformu olan BitMex, Ripple ve XRP koini hakkında bir rapor yayınlamıştı ve Ripple’ın fikir birliği protokolünün yapısının para birimlerine daha merkezi bir yapı önerdiğini keşfetmişti.

Rapore göre BitMex’in araştırma ekibi, Ripple’ın teknolojisi ile bir iç test gerçekleştirdi. Ekip, Ripple’ın sunucusundan beş genel anahtarın inidirilmesi ile çalıştırılan ve tüm Ripple.com’a atanmış olan Rippled’ın bir kopyasını yükleyip çalıştırdı. Beş anahtardan dördünün, kabul edilmek üzere bir teklifi desteklemesi gerektiği bildirildi. Ekibin söylediklerine göre anahtarların tamamı Ripple.com sunucusundan indirildiğiden Ripple, defterin ileri doğru hareket etmesinin tam kontrolünde. Böylece ekip rahatlıkla sistemin merkezi olduğunu söyleyebiliyor.

Teksas Üniversitesi’nden bir öğretim görevlisinin yayımladığı yeni bir çalışma, geçen yıl Aralık ayında BTC fiyat artışının yarısının Tether ve Bitfinex’ten kaynaklandığını gösteriyor. Çalışmaya göre Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para birimi fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösteren işlem kalıpları açılanmakta. Tether ile yapılan alımların piyasadaki düşüşlerin ardından zaman aşımına uğradığı ve Bitcoin fiyatlarında büyük artışlarla sonuçlandığı belirtilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment