Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Bitcoin’in Altkoinler Üzerindeki Üstünlüğü Yakında Bitecek

Cüzdanında altkoinleri olan herkesin bildiği gibi, Bitcoin’in fiyatı bir darbe aldığında kripto para piyasasının geri kalanı daha sert bir darbe alıyor. Aynı şekilde, Bitcoin sıçradığında altkoinler de daha iyi performans gösteriyor. Pazar lideri ve destekçileri arasındaki ilişki her iki şekilde de olabiliyor. Ancak Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bunun değişmek üzere olduğunu düşünüyor.

İrrasyonel Bir Piyasa

Kripto para piyasasının ilk ve en önemli kripto parası olan Bitcoin, daha geniş bir altkoin piyasası için fiyat hareketini belirliyor.

Fakat Ripple’ın Brad Garlinghouse’u, gelecekte bir ayrılma görüyor. San Francisco merkezli şirketin CEO’su dün CNBC Power Lunch’a şunları söyledi:

“XRP’nin fiyatı ve Bitcoin’in fiyatı arasında çok önemli bir ilişki var. Ancak sonuçta bunlar bağımsız açık kaynaklı teknolojiler. Zaman geçtikçe daha rasyonel bir pazar ve bunu yansıtan davranışlar göreceksiniz”.

Temel Gelişmeler, Piyasa Kayıpları

Gerçek zamanlı bir brüt ödeme sistemi, döviz kuru ve havale ağı olan Ripple, Garlinghouse’un şirketi tarafından oluşturulmuştur. Ripple’ın kripto para koini olan XRP, dünyanın herhangi bir yerinde gerçek zamanlı küresel ödemeler gerçekleştirmeyi amaçlayan, ölçeklenebilir bir dijital varlık.

Şirketin ilk çeyreği, ortaklıklar ve duyurular ile olumlu bir şekilde dolup taşıyor. Garlinghouse, Ripple’in yeni firmalarla 20 üretim sözleşmesi yaptığını, MoneyGram ve diğerlerinin ise XRP ile sınır ötesi ödemelerini test ettiğini belirtti.

En son İngiltere merkezli bir döviz bürosu ve uluslararası ödeme sağlayıcısı olan Currencies Direct Ltd, Ripple’ın xRapid platformuyla yapılan uluslararası ödemelerin başarıyla tamamlandığını açıkladı. İşlem, Ripple’in ölçeklenebilir dijital varlığı olan XRP’yi kullanıyordu. Bu işlem aynı zamanda, ana finansal hizmetler organizasyonu tarafından yapılan ilk başarılı kripto para denemelerinden birini temsil ediyor.

Fakat Ripple’in pazardaki başarısının sahnenin arkasındaki gelişmeler ile ilişkili olmadığı, hatta büyük ölçüde Bitcoin’in pazardaki hakimiyetinden kaynaklandığı iddia edilebilir.

XRP, bu sene kripto para piyasasında en kötü performans gösterenlerden biri oldu ve ilk çeyrekte değerinin yaklaşık %70’ini kaybetti. Kripto paralar için toplam piyasa kapitalizasyonu da aynı miktarda değer kaybederken aynı zamanda Bitcoin, değerinin %50’sinden fazlasını kaybetti.

Bitcoin ile kripto paraların fiyatları arasında azalan bir ilişkiyi öngören Garlinghouse, CNBC’ye şunları söyledi:

“Bu hala yeni bir endüstri. Piyasadaki spekülasyon, ticaret faaliyetine hükmediyor. Bence insanların farklı kullanım durumlarını daha iyi anlayabilmesi artık zaman meselesi. Gerçek problemi çözemeyen birçok oyuncunun elenmeye başlamasıyla, bir miktar düzeltmeler olacak”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment