Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Huobi, Brezilya’ya Açılıyor

Son gelen haberlere göre sektörün lider kripto para borsalarından Huobi, firmanın işlemlerini Brezilya’ya yayabilir. Huobi’nin Brezilya içerisinde firma reklamı yapıp, São Paulo içerisinde bir çalışma alanı kurduktan sonra yerel çalışanları işe alma girişimlerine başladığı belirtiliyor.

Yerel haber kaynağı Portal do Bitcoin‘in aktardıklarına göre, São Paulo içerisinde düzenlenen ve konferans süresince BCH‘nin en büyük destekçilerinden Roger Ver‘in de konuşma yapıp kripto para birimlerine övgüler yağdırıp, Venezuela‘nın petrol destekli Petro‘sunu yerden yere vurduğu VI Bitconf isimli konferans esnasında, Huobi yetkililerinin de etrafta gezindiği ve bir sürü kartvizit dağıttığı ifade ediliyor.

Portal do Bitcoin’in aktardıklarına göre, Huobi ”Brezilya piyasasındaki ünlü simalar ile” iletişime geçip São Paulo içerisinde We Work tarafından sağlanan ofisleri kullanmaya başlamış. Konu ile ilgili Huobi tarafından herhangi bir resmi bilgi gelmese de, Portal do Bitcoin, bu kripto para borsasının ülke içerisinde hizmet vermeye yıl sonuna kadar başlamış olacağını ifade ediyor.

LinkedIn üzerinde Singapur menşeli bir firma, görev tanımı şirketin işlemlerini gözlemlemek ve yasa dışı aktiviteler ile ilgili olağan dışı durumları tespit etmek olan bir Baş Uyum Görevlisi ilanı vermiş. Başka bir ilan ise Huobi’nin, iş tanımı şirketin Brezilya içerisindeki marka gelişimine yardımcı olmak olarak geçen bir Dijital Pazarlama Müdürü aradığını göstermekte.

CoinMarketCap’ten alınan bilgilere göre, basın saati itibariyle Huobi dünyanın üçüncü kripto para borsası konumunda.

Daha önce yayınladığımız bir haberde de belirttiğimiz üzre, Şirket Kanada‘yı, ”blockchain konumunda lider ülkelerden birisi” olarak gördüğünden dolayı, Kanada’ya açılma kararı vermişti. O zaman için Huobi Kanada’nın genel müdürü olan Ross Zhang şu açıklamalarda bulunmuştu:

”Kanada lider blockchain ülkelerinden birisi konumunu üstlenmekte ve Toronto da Kuzey Amerika piyasası içerisinde diğer bir en aktif blockchain merkezi olmanın eşiğinde. Kanada piyasasına giriş yapmak Huobi’nin blockchain ve kripto para teknolojileri ve yeniliklerinde dünya lideri konumuna gelmesine yardımcı olacak.”

Ocak ayında ise Huobi, San Fransisco içerisine bir şube açmak için başvurularda bulunmuştu.

Bu ayın başlarında ise Huobi Labs – şirketin blockchain geliştirme merkezi – Çin’in Hainan bölgesinde 1 milyar dolarlık blockchain fonu kurabilmek için Tianya Community ile ortaklık imzaladığını duyurmuştu.

Huobi’nin Brezilya içerisindeki varlığı ülkedeki rekabeti kızıştıracak. Ülkenin en büyük kripto para borsası konumundaki Foxbit bu yılın başlarında, hackerların borsanın pek de iyi olmayan güvenlik aşamalarını geçmesinden sonra 58 BTC‘sini çaldırmıştı.

Brezilya içerisindeki mevcut kripto para borsalarının yanı sıra, Singapur merkezli Huobi bunlara ek olarak Brezilya’nın en büyük yatırım firması olan XP Investimentos ile de rekabet etmek zorunda kalabilir. XP Investimentos da kripto para birimi çıkartma yönündeki planlarını açıklamıştı. Eğer iki borsa da kullanıcıların ülkenin itibari para birimi ile ticaret yapmasına izin verirse, piyasalar olağan dışı bir likidite oranı gözlemleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment