Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos’un Beta Versiyonu Sonunda Çıkıyor

Merkezi olmayan uygulama ve akıllı kontrat platformu Tezos, yaptığı açıklama ile Beta versiyonun çıkışı için son hazırlıkları yaptıklarını duyurdu.

Tezos’un Beta Versiyonu Yolda

Dönem dönem çeşitli rötarlara maruz kalan proje, gerçekten de özellikle bir süre ciddi şekilde tartışılmıştı. Öyle ki, Tezos ICO’suna katılan yatırımcılar; Temmuz 2017’den beri bir türlü gerçekleşmeyen proje için şirketi mahkemeye dahi vermişti. Ancak artık Tezos’un rötarlı da olsa beta versiyonunda son aşamaya geldiği ve 232 milyon dolarlık ICO’sunun yaklaşık bir yıl sonrasında ürünü çıkarmaya hazır olduğu belirtildi.

Tezos vakfı, olayı resmi sosyal medya hesaplarından duyururken; şu açıklamalar yapıldı:

”Son dönemde önemli kilometre taşlarını başarıyla döndük ve artık Tezos vakfı olarak Tezos beta ağının yakın bir dönemde çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ürünün piyasaya çıkışı yaklaştıkça, konuyla ilgili açıklamalar resmi web sitemizden siz değerli takipçilerimiz ile paylaşılacaktır.”

Tezos’a Açılan Davalar Son Sürat Devam Ediyor

Tezos, bu duyuruya karşın yatırımcıların şirkete karşı açtığı davalardan muzdarip olmaya devam ediyor. Projenin geliştiricileri ve Tezos vakfı arasında süre gelen fikir ayrılıkları, projenin itibarını ve yatırımcının projeye duyduğu güveni olumsuz yönde etkilerken, bu noktada gözlerin çevrildiği projenin belki de en büyük destekçesi Tim Draper ise konuyla ilgili olumsuz yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Bu ay içinde, Tezos’a komisyonculuk hizmeti sunduğunun iddia edilmesinin ardından mahkemelik olan Bitcoin Suisse firması yetkilileri ise yasal merciilere yaptığı açıklamada, asla ICO’da yer almadıklarını savundu.

Bu arada Tezos vakfı, ürünün ortaya çıkmasına kısa bir süre kala ICO’ya katılan yatırımcılardan özel bir araç kullanarak yatırımlarını onaylamalarını talep etti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Ürünün çıkışına hazırlandığımız bu günlerde yatırımcılardan miktarı ne olursa olsun yaptığı katkıların vakfımız tarafından alındığı bilgisini onaylamalarını istiyoruz.”

Buna göre, yatırımcılar kendi özel şifrelerini girerek yatırımın vakfa ulaşıp ulaşmadığını kontrol edecek. Vakfın yatırımı aldığına dair bir dekont belgesi görüntelemesi gereken yatırımcılar için geliştirilen sistemde dekont, pdf formatında gösterilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment