Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash’te Yeni Bir Yazılım Yayınlandı

Zcash’in geliştirici ekibi, ağın bu yıl sonunda yapılması planlanan Sapling güncellemesinde gerekli şeylerin bir kısmını içeren yeni bir yazılım yayınladı.

Zcash ağında Haziran sonunda gerçekleşecek olan Overwinter isimli hard fork ile birlikte bu yıl sonunda gerçekleşmesi beklenen bir diğer hard fork olan Sapling için yayınlanan bu yeni yazılımın, geçişi daha yumuşak kılmak için tasarlandığı belirtildi.

Zcash ekibi, Sapling ile ilgili ilk detayları geride bıraktığımız yılın Şubat ayında yayınlarken; o dönemde esas amacın gönderim hızını arttırmak olduğu ifade edilmişti.

Block kapasitenin o dönem arttırılıp arttırılmayacağına dair net bir şey paylaşılmamıştı ve şu an için de Zcash ağının blok kapasitenin artıp artmayacağı bilinmiyor. Konuyla ilgili sorulan sorulara cevaben konuşan geliştirici ekip, şunları söyledi:

”Sapling konusunda blok kapasitesi henüz tam anlamıyla arttırılmadı bunun bilinmesini isteriz. Bu yayınlanan yeni yazılım ile birlikte yavaş yavaş geliştirmeler devam edecek. Sapling güncellemesi için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor.”

Daha önce de basında yer alan haberlere göre, gelecek ay gerçekleşmesi beklenen Overwinter güncellemesinin esas amacı, ağ üzerinde bundan sonraki dönemde yapılacak veya yapılması muhtemel olan hard forklara karşı bir baz oluşturmak.

Mart ayında konuyla ilgili açıklamalar yapan ve Zcash’i geliştiren Zerocoin Electric Coin Şirketi başkanı Zooko Wilcox, ağda yapılan güncellemelerin esas amacının hard forklara ağı daha iyi hazırlamak olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment