Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Yetkilileri Merkezi Banka Destekli Kripto Para Planlarını Yalanladı

Yüksek düzeyde bir hükumet yetkilisinin Çarşamba günü aktardıklarına göre, bölgenin Merkez Bankası konumundaki  Hong Kong Monetary Authority‘nin (HKMA), şu an için herhangi bir merkez bankası destekli kripto para birimi (CBDC) çıkartma planı bulunmuyor.

Hong Kong’da meclis üyeleri ile yapılan bir konsey toplantısında, mali hizmetler ve hazineden sorumlu sekreter Joseph Chan, HKMA’nın konu hakkında yaptığı araştırmanın, CBDC’nin Hong Kong bölgesi için,  diğer yetki bölgelerine kıyasla daha az fayda sağlayacağı inancına yol açtığını belirtti.

Chan, meclis üyelerine şu açıklamalarda bulundu:

”HKMA merkez bankası destekli kripto para birimleri hakkında araştırmalarda bulundu. Aynı zaman diliminde HKMA, CBDC’nin sağlayacağı faydaların ve verimliliğin mevcut yetki bölgesi şartlarına bağlı olduğunu da belirtti. Hong Kong bölgesi ele alındığında ise, zaten verimli olan ödeme alt yapıları ve hizmetleri CBDC’yi daha az istenilen bir duruma sokuyor. HKMA şu an için CBDC çıkartma gibi bir niyete sahip değil ancak bu alandaki uluslararası gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.”

HKMA’dan bir temsilci de Chan’in açıklamasını doğruladı ancak kurumun bu konudaki araştırması hakkında başka bilgi vermedi.

Chan’in bu açıklamaları HKMA’nın dağınık cüzdan teknolojisinin potansiyelini ölçme amacı ile bir CBDC prototipi kullanma konusundaki kararını da etkileyecek gibi görünüyor.

Son gelişmeler 18 Mayıs tarihinde Meclis üyesi Denis Kwok‘un konuya dikkat çekmesinden sonra gerçekleşmeye başladı. 18 Mayıs tarihinde yayınlanan bir dokümana göre, Kwok hükumetten, Hong Kong’un finansal yenilik konusundaki rekabetçi yönünü koruma amacıyla CBDC çıkartıp çıkartmayacağı konusunda cevap talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment