Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Labs, Çin’deki Araştırmalar için 1 Milyar Dolarlık Sermayeyle Piyasaya Giriş Yapıyor

Kripto para borsalarının bu endüstriyi geliştirmek gibi bir sorumlulukları mevcut. Huobi China‘nın alt kuruluşu olan Huobi Labs da blockchain piyasasına girmeye hevesli oyunculardan birisi. Şirket 1 milyar dolarlık blockchain fonu başlatarak bütün dikkatini Çin piyasası üzerine vermiş gibi görünüyor. Şirket aynı zamanda ülkedeki sosyal medya platformu olan Tianya Community Network Technology ile de önemli bir ortaklık içerisinde yer alıyor.

Başka bir Blockchain Sermayesi Daha

İçinde bulunduğumuz günlerde dünya çapında bir çok şirket blockchain teknolojilerine yoğun bir ilgi göstermekte. Çoğu firma Bitcoinin bir geleceği olup olmadığından emin olmasa da bunun altında yatan teknolojinin ciddi bir olay olduğunun farkındalar. Özellikle finansal kurumlar ve tedarik zinciri sağlayıcıları (alibaba vb.), bu dağınık cüzdan teknolojisi temelli yenilikten fayda sağlayabilirler.

Çin sınırları içerisinde DLT’ye (distributed ledger technology; dağınık cüzdan teknolojisi) de yoğun bir ilgi var aslında. Huobi Labs Asya bölgesindeki bu blockchain potansiyelinin farkında. Tianya Community Network Technology ile güçlerini birleştirerek 1 milyar dolar değerinde yeni bir blockchain fonu başlattılar. Bu para Çin içerisindeki DLT endüstrisinin gelişme gösterdiğinden emin olmak ve startup şirketlerini desteklemek için kullanılacak.

Huobi Labs kendi ana merkezlerini de Hainan yakasına taşıyacak. Bu yeni merkez bölgesi hala Çin’in içerisinde ancak  yeni ortakları olan Tianya’ya birazcık daha yakın. Tam olarak bu yeni konumdan Küresel Kültürel (Global Cultural) ve Yaratıcı Blockchain Laboratuvarı (Creative Blockchain Lab) proje gelişmeleri şekil alıp pişmeye başlayacak. Eğer bu konuda başarılı olunabilirse bu ortak şirketler grubu blockchain araştırmalarında daha da ilerleme sağlamak için üniversitelerle de ortak çalışmaya başlayacak.

Huobi Labs’dan Çok Zekice Bir Hamle

Çoğu kripto para meraklısı Huobi’yi bir borsa platformu olarak hafızasına kazımış. Çin menşeli bu kuruluş düzinelerce kripto para birimi ve buna benzer dijital mal varlığını desteklemekte. Huobi Çin’in bir kısmı artık blockchain üzerinde yoğunlaştığı için şirket artık bu iki yeni yeni gelişmekte olan endüstrinin(blockchain ve kripto para birimleri) aynı anda üstesinde gelebilir. Huobi borsası ise dünya çapında 130 ülkede işlem görmekte.

Bu Huobi Group’un kendi bölgesi dışında büyüme konusundaki ilk rodeosu değil. Grup geçenlerde yaptığımız haberde de görebileceğiniz üzere Londra piyasasına da gözünü dikmişti. Firma içerisinde Singapur ve Japonya‘nın da dahil çok çeşitli ülkelerde ticaret merkezleri açtı. Ancak Çin içerisinde daha fazla söz hakkı elde etmesi ilgi çekecek gibi görünüyor.. Düzinelerce blockchain firması bu alanda ter dökmekte ancak buna rağmen ülke sınırları içerisinde çok fazla araştırma ve geliştirme merkezi bulunmamakta.

Bu gelişmelerin Çin içerisindeki blockchain gelişmelerini nasıl etkileyeceği ise hala belirsiz. Hükumet yetkililer bu teknoloji ve buna benzer kripto para birimleri teknolojisi hakkında ürkek pozisyonlarını korumaya devam ediyorlar. Bunun gibi yerli bir araştırma merkezinin uluslararası üniversitelerle çalışması ile köklü bir değişikliğin ufukta olduğunu söylemek pek de imkansız görünmüyor. Buna ek olarak Huobi Labs laboratuvarları bu yeni yeni gelişmekte olan teknolojiler için daha iyi bir eko sistem sunacak izlenimini de vermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment