Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC ve Bitcoin ETF’si Hakkında Konuştu

Önde gelen blockchain tabanlı fintech firması Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde Monica Long ile yaptığı ‘soru – cevap’ etkinliğinde, kripto para dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Soru cevap etkinliğinde kendisine sorulan en önemli sorulardan birisi, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından olası bir Bitcoin ETF onayı çıkıp çıkmayacağı hakkında ne düşündüğü oldu.

Garlinghouse’a yöneltilen, ”sizce regülatör bu konuda ne karar verecek” sorusu, şu sıralar piyasadaki herkes için cevaplaması zor bir konuya değinmekte. Ünlü CEO, SEC’in ABD içerisinde yürütmesi gereken çok zor bir görevi olduğunu ve kripto para birimi sektörünün olası bir Bitcoin ETF’sinin risklerine oldukça bağımlı olduğunu vurguladı:

”Büyük ihtimalle bu soruyu biraz geçiştireceğim çünkü bence bu zor bir soru. Bence ABD içerisinde SEC’in çok zor bir işi var ve onların şimdiye kadar söyledikleri olası bir Bitcoin ETF’si ile oluşturulacak manipülasyona bağlı gibi gözüküyor.”

Garlinghouse bunun yanı sıra sektördeki risk faktörünün 2018 yılında da çözülemediğini ve Bitcoin blockchain ağındaki madencilik gücünün belli başlı kişilerde toplanmasının, bunun en büyük kanıtlarından birisi olduğunu ifade etti ki bu başlı başına büyük bir manipülasyon riski taşımakta. Bu sebeple ETF gibi finansal araçların bu gibi kişilerin manipülasyonunu kolaylaştıracağını ima eden CEO, sözlerini şöyle devam ettirdi:

”Bence bu konu çok zor bir konu ve benim gerçekten bunun nasıl sonuçlanacağı hakkında bir bakış açım yok, bir tahminde bulunmayacağım.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment