Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse: Yargıcın Suçu Yok, Karmaşayı SEC Yarattı!

Kripto ödeme hizmetleri şirketi Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC-Ripple davasında yargının suçu olmadığını ve SEC’nin karmaşa yarattığını dile getirdi. 

Brad Garlinghouse 23 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple davasında verilen kararları “yanlış” olarak nitelendirmesi üzerine kurumun temyize başvurma ihtimalinin güçlenmesiyle birlikte ortaya çıkan bireysel yatırımcının korunması tartışmalarına değindi.

Geçtiğimiz haftalarda SEC-XRP davasında Yargıç Analisa Torres, XRP’nin bireysel yatırımcılara satılması halinde bu işlemin bir menkul kıymet satışı sayılamayacağına karar vermişti. Bu karar, SEC Başkanı Gary Gensler tarafından bireysel yatırımcıları korumasız bıraktığı gerekçesiyle regülatör için bir hayal kırıklığı olarak nitelendirilmişti.

Garlinghouse, bu noktada asıl karmaşanın SEC’nin kendisini yetkisi olmamasına rağmen kripto para ekosisteminde denetmen olarak ilan etmesinden kaynaklandığını öne sürdü. CEO, SEC’nin bu tutumunun bireysel yatırımcılar üzerindeki olumsuz etkilerini şu ifadelerle dile getirdi:

Bu bizi nereye getirdi? SEC basın toplantıları düzenlerken tüketiciler çantalarını (birikimlerini) iflas mahkemelerinde bıraktı.

Bunun yanı sıra Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde SEC’nin Terraform (LUNA) davasında XRP kararına dair verdikleri beyan hakkında da çeşitli söylemlerde bulundu.

Terraform cephesinin savunma için XRP kararını emsal göstermesi üzerine SEC avukatları, kararın yanlış olduğunu ve muhtemelen temyiz edileceğini söyleyerek dava yargıcından bu argümanı göz ardı etmesini talep etmişlerdi.

CEO, bu doğrultuda bir yargıcın yasaları sadakatle uyguladığı için eleştirmenin mantıksız olduğunu söyledi. Bireysel yatırımcıların “yaptırım” ile değil mevzuat çıkararak korunabileceğini öne süren Garlinghouse, bu konuda kripto dostu temsilciler Ritchie Torres ve Patrick McHenry’den övgüyle bahsetti.

Ritchie Torres geçtiğimiz hafta Gensler’e hitaben kaleme aldığı bir mektupta, kripto para ekosistemine saldırmayı bırakmaları gerektiğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!