Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongre Üyesi SEC ve Başkan Gary Gensler’a Seslendi: Kripto Saldırısına Son Verin!

ABD’li Kongre üyesi Ritchie Torres, SEC’ye seslenerek XRP davasında aldığı kısmi yenilgiden sonra kripto saldırısına son vermesi gerektiğini ve bu konudaki tutumunu yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 

ABD Kongre üyesi Ritchie Torres 18 Temmuz tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ve Başkanı Gary Gensler’e hitaben yazdığı mektupta, kriptoya saldırmayı bırakması gerektiğini belirtti.

Torres ayrıca yazdığı mektupta, Ripple (XRP) davasında alınan kısmi yenilgiden sonra kripto para sektörüne yönelik tutumunu yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve bunu sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta görülen SEC-Ripple davasında Yargıç Analisa Torres, XRP’nin belirli senaryolarda menkul kıymet sayılmayacağına karar vermişti. Bu karar, kripto para piyasası ve Ripple için kısmi bir zafer olarak görülmüştü.

Torres, bu kapsamda verilen karar ile birlikte SEC’nin regülasyon noktasındaki aşırı hamlelerinin Yargıç Torres tarafından kısıtlandığını öne sürdü. SEC’nin bu karardan memnun olmadığı bilinirken temyize gidebileceği yönünde çeşitli tahmin ve spekülasyonlar piyasaya yayıldı.

Ancak Kongre üyesi Torres, SEC’nin yakın zamanda temyize gitme şansının oldukça düşük olduğunu, davada henüz çözülmemiş noktalar bulunduğunu ve bu konunun ayrıntılı bir bilgi toplama süreci gerektirdiğini dile getirdi.

SEC’nin Gensler döneminde kripto para sektörüne yönelik tek bir kural dahi çıkarmadığını ve bunun yanı sıra şirketlere rehberlik etmekten de kaçındığını öne süren Kongre üyesi, regülatörün tek yaptığının çoğu zaman kendisiyle ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile çelişen mesajlar göndermek olduğunu ifade etti. Torres mektubunda, SEC’yi keyfi ve siyasi davranmakla da itham etti.

Bu noktada regülatörün verilen karar ile birlikte yanlışının farkına varmasını ve sektördeki dolandırıcılık, piyasa manipülatörlüğü ve hırsızlık gibi ciddi ihlaller gerçekleştiren aktörleri yakalamaya çalışmasını umduğunu belirtti.

Umarım SEC, mahkeme kararıyla kendini o kadar utandırılmış hisseder ki enerjisini yalnızca dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve müşteri fonlarının zimmete geçirilmesi gibi ciddi ihlalleri gerçekleştiren kötü niyetli aktörlere odaklar.

Kongre üyesi öte yandan mahkemede verilen kararı Yargıç Torres’in soyadına ithafen “Torres Doktrini” olarak adlandırdı ve bu doktrinin aynı zamanda SEC’nin Coinbase’e açtığı davada elini zayıflattığını da öne sürdü.

Torres, geçtiğimiz hafta Ripple davası sonrasında SEC‘nin kripto para piyasalarına karşı tutumu ve bir aracı kuruma verdiği şüpheli olduğu düşünülen lisans hakkında iki ayrı soruşturma talebinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!