Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Kripto Paralar İçin İlk İzin Çıktı: Ülkenin Bankacılık Devine Lisans!

Fransız bankacılık devi Societe Generale’in kripto bölümü, Finansal Piyasalar Kurumu’ndan (AMF) ülkede kripto hizmeti sunabilmek için lisans alan ilk şirket oldu.

AMF’nin 19 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı bildiriye göre Societe Generale’nin kripto birimi SG Forge, ülke regülatöründen kripto hizmetleri sunmak için lisans alan ilk banka konumuna geldi. Bu lisans ile SG Forge, kripto varlıklar için üçüncü taraf siparişlerinin alınması ve iletilmesi alanında faaliyet gösterebilecek.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de dahil olmak üzere birçok kripto şirketi AMF’ye kayıtlı konumda bulunuyor ancak Fransa’nın en büyük 3. bankası Societe Generale’in kripto bölümü, bu alanda bir ilke imza atarak kripto hizmeti sunabilmek için ülkede lisans aldı.

Geçtiğimiz senenin ekim ayında lisansını alan SG Forge, kripto varlık saklama, alım-satım ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösterebilmek için regülatör kurumdan onay almıştı.

Ayrıca SG Forge, 2022 yılının Nisan ayında Ethereum (ETH) ağı üzerinde Euro’ya sabitlenmiş bir stablecoin olan Euro Coinvertible’ı (EUR-C) ihraç etmişti.

Fransa regülatörleri yakın zamanda ABD’nin regülasyon konusundaki sert tutumu nedeniyle faaliyetlerini yürütemeyen veya yürütmekte zorluk çeken kripto para şirketlerini ülkeye davet etmişti.

Ülkenin kripto para sektörüne yönelik düzenlemelerinin ABD’ye göre çok daha ön görülebilir ve istikrarlı olduğu belirtilirken buna rağmen kolay sayılmadığına dikkat çekilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!