Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de SEC’e Tepkiler Büyüyor: İki Meclis Üyesinden Başkan Gary Gensler’a Mektup!

ABD’li siyasetçiler SEC’nin kripto para sektörüne karşı tutumlarına sert eleştiri getirerek düzenleyici kurumu daha yapıcı bir politika izlemeye davet etti.

ABD’de XRP kararının ardından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. ABD Temsilciler Meclisi’nin iki Cumhuriyetçi üyesi olan French Hill ve Dusty Johnson SEC Başkanı Gary Gensler’a yazdıkları bir mektupta, SEC’nin kripto para sektörüne karşı tutumunu eleştirdi.

Mektupta kongrenin halihazırda yasal boşlukları kapatmak için çalıştığını belirten temsilciler, SEC’nin deneme yanılma yoluyla hareket etmesinin tüm süreci baltaladığını ve karmaşaya sebep olduğunu yazdı.

Kongre yasal boşlukları kapatmak için çalışırken, SEC uygulama yoluyla düzenleme yapmayı tercih etti. SEC’nin bu yaklaşımı uyum ve müşteri korumasıyla sonuçlanmıyor. Bunun yerine, Ripple’ın SEC ile olan mahkeme mücadelesindeki kısmi zaferine atıfta bulunan son özet kararın da gösterdiği gibi, daha fazla kafa karışıklığı yaratıyor.

Yazdıkları mektubun devamında sert tavırlarını koruyan ikili, SEC’nin bazı eylemlerinin siyasi çıkar oluşturmak amacıyla yapıldığını öne sürdü. Temsilciler buna ek olarak her ne kadar somut olarak dile getirmeseler de SEC’nin Binance ve Coinbase’e açtığı davaların zamanlamasına işaret etti.

SEC söz konusu davaları kongrenin kripto para piyasasını düzenlemek için yapıcı oturumlar düzenlediği hafta açarak şok etkisi yaratmıştı.

Regülatör kurumu yapıcı olmaya davet eden temsilciler, detaylı şekilde düzenlenmiş bir kripto para mevzuatının tüm sektör için daha faydalı olacağını belirtti.

Bir diğer kongre üyesi Ritchie Torres 13 Temmuz günü kamuoyuna açık şekilde paylaştığı mektubunda Ripple (XRP) davasını işaret ederek SEC’nin soruşturulmasını talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!