Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Hindistan’ın Kripto Para Politikasını Eleştirdi

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kripto para birimlerine yasaklama getirmeyi masaya yatıran Hindistan hükümetini eleştirdi. Yakın zamanda Hindistan Bakanlar Kurulu kripto para işlemlerini kısıtlamak ve ticareti yasaklamak için bir yasa üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Hindistan hükümetinin kripto para birimlerine getireceği düzenlemeleri hızlandırmasının ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Hindistan’ın bu hamlesi karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Garlinghouse, hükümeti bu adımından dolayı eleştirdi. CEO, Hindistan’da merkezi bir bankada hesabı olmayan çok fazla vatandaş olduğunu ve bu sayede kripto para sektörünün çok geniş kitlelere hizmet edebileceğini ekledi.

Ripple-ceosu-Hindistan

Hindistan Kripto Paralarla Bir Türlü Barışmıyor

Hindistan‘ın kripto para birimleri ile yıllardır çatışma içinde olduğunu söylenebilir. Hindistan Merkez Bankası (RBI), 2018 yılında dijital paraların bankacılık işlemlerinde kullanılmasına dair bir yasaklama getirmişti. Bu yasağın mart ayında yüksek mahkeme tarafından kaldırılmasının hemen ardından Hindistan’da kripto para hacminde neredeyse 5 katlık bir artış gözlemlendi. Merkez bankasının RBI kararını hükümsüz kılmasından sonra şu ana kadar kripto para borsaların ticaret hacmi %450 artmış durumda.

Fakat Hindistan’daki kripto para dünyasını sevindirecek bu tablodan yalnızca birkaç ay sonra, kaydedilen tüm bu gelişmelerin eriyip gitmesi söz konusu. Hindistan Bakanlar Kurulunun kripto paralar için daha kapsayıcı bir yasak üzerine çalıştığı açıklandı. Hazırlanan yasa tasarısı Hindistan kabinesinin değerlendirmesinden sonra meclise sunulacak. Yasağın, kripto para alım-satımının sınırlandırması ya da tamamen yasaklamasını kapsayabileceği öngörülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment