Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Tepkilere Cevap Verdi

Dün XRP ile ilgili yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Ripple CEO‘su Brad Garlinghouse, Twitter hesabı üzerinden yaptığı 4 maddelik açıklamada geri dönüşlere cevap verdi.

Piyasa devi olarak adlandırılabilecek Ripple (XRP) genel olarak stratejisini ortaklıklar üzerine kurmaktaydı. Fakat bu ortaklıklar şirket için ağır bir maddi yük anlamına geliyordu. Bu gidişata dur demek isteyen Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dün yeni planları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Garlinghouse Amazon’dan örnek vererek, Ripple’ın da o şekilde bir devleşme hedefinin olacağını açıklamıştı.

Tepkiler Gecikmedi

Sektörün önde gelen isimleri ve yorumcuları bu açıklamalara tepki niteliğinde yorumlarda bulundu. Garlinghouse’un gösterdiği hedeflerin gerçekçi olmadığını ve bir oyalama olduğunu öne sürenler olduğu kadar, buna benzer bir açıklamanın geçtiğimiz yılın sonunda da yapılmış olduğunu fakat açıklamadan sonra Ripple’ın herhangi bir hamlesinin gözlemlenemediğini hatırlatan yorumcular da oldu.

Eleştirilere Sert Yanıt

Tepkilere Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Brad Garlinghouse, piyasa için önemli gazeteci ve analistleri topa tuttu. Sosyal medya hesapları üzerinden Financial Times ve Nathaniel Popper’ı etiketleyip onlara “şüpheci” atfında bulunan CEO Garlinghouse, Ripple’ın stratejilerini “tamamen sıfırlaması” gibi bir planı olmadığını da ekledi. Ripple’ın gerçek bir sorunu çözmeye çalıştığını söyleyen Garlinghouse, şirket olarak trilyonlarca dolarlık bir pazara girmeye çalıştıklarını söyledi. Burada uluslararası ödeme (cross-border payment) sektörüne gönderme yapan Garlinghouse, XRP’yi kullanarak 10 trilyon dolarlık dev bir sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Ripple’ın kendi geliştirdiği On-Demand Liquidty (ODL) platformunun hızla büyüdüğünü hatırlatan Garlinghouse, ODL ile kurulduğu günden bu yana 2 milyar dolarlık işlem yapıldığını söyledi. Ripple CEO’su, Tweet dizisinin devamında ise şirketin MoneyGram, goLance, Viamericas, FlashFX, Azimo gibi isimlerle olan ortaklıklarının hala devam ettiğini ekledi.  Garlinghouse, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada resmi hesabını yanlış yazan Popper’a da takılmadan duramadı.

Gelecek için referans olması amacıyla – hızlı kontrol ve NYT standartlarına uygun olarak- Twitter hesabım @bradgarlinghouse değil; doğrusu @bgarlinghouse

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment