Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Dev Anlaşmayı İptal Etti: Blockchain Şirketini Satın Almayacak!

Kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı Ripple’ın (XRP), Nevada merkezli web3 odaklı tröst şirketi Fortress Trust’ı satın almaktan vazgeçti.

Eylül ayının başında tröst şirketi Fortress Trust’ı satın almak için bir niyet mektubu yayınlayan Ripple, bu kararından geri döndü. Ripple CEO’su CEO Brad Garlinghouse tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, satın almaya ilişkin girişimlerin sonlandırıldığına yer verilirken Ripple’ın Fortress’i yatırımcı olarak desteklemeye devam edecekleri belirtildi.

Fortress ekibinin şimdiye kadar büyük işler başardığını belirten Garlinghouse, gelecekte onlarla birlikte çalışmayı umduklarını dile getirdi:

Birkaç hafta önce Fortress Trust’ı satın almak için bir niyet mektubu imzalamıştık; fakat geçtiğimiz süreçte doğrudan bir satın alma işlemi yapmama kararı aldık. Ancak Fortress’İ bir yatırımcı olarak desteklemeye devam edeceğiz. Fortress ekibi inanılmaz derecede yetenekli ve müşteri sorunlarını çözen ürünler geliştirdi. Bizim kararımız başlangıçta planlanandan farklı olsa da onları desteklemeye devam edeceğiz ve gelecekte birlikte çalışmayı umuyoruz!

Fortress, kısa süre önce kullanıcılara ait 15 milyon dolarlık varlığın yaşanan bir kimlik avı saldırısı sonucunda çalındığını açıklamıştı. Ripple ise bu saldırı sonrasında Fortress’a 15 milyon doları telafi amaçlı vermişti. Söz konusu olayda herhangi bir kullanıcı varlığına zarar gelmedi.

Piyasa analistleri Ripple’ın kararının ardında yaşanan bu saldırının yer aldığını düşünüyor.

Fortress CEO’su Scott Purcell Decrypt’e verdiği demeçte, Ripple’ın B2B ve B2C iş modellerini birleştiren B2B2C” olarak hizmet vermesinde önemli bir yol olacaklarını söyledi. Purcell ayrıca Ripple ekibinin, Fortress teknolojisini ve müşteri tabanını görünce heyecanlandığını ancak yine de vazgeçtiğini dile getirdi.

Ripple’ın bu ayın başında Fortress Trust’ı satın aldığı duyurulmuştu. Ancak Ripple satın alma anlaşmasından caydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!