Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İçin JPM Coin Tehdidi Artıyor!

Güney Kore’nin en büyük bankaları arasında yer alan 5 kurum, ABD’li bankacılık devinin oluşturduğu blockchain tabanlı Interbank Information Network‘e (IIN) katıldığını açıkladı. Söz konusu durum JPMorgan için oldukça olumlu olsa da, bir zamanlar bankaların bir numaralı tercihi Ripple için ise oldukça kötü olarak görülebilir.

JPMorgan’ın kendi blockchain ağı Ripple’ın kurmaya çalıştığı bankalar ağına ciddi bir rakip olarak görülmekte. Bilindiği üzere JPMorgan kendi kripto para birimi JPM Coin’i ve kendi blockchain ağını tanıtmasından beri Ripple’a katılan bankaların sayısında ciddi bir azalma ve duraklama oldu.

Ripple’ın kalesi olarak görülen Asya bölgesinde de önemli bankalarla masaya oturan JPMorgan, aslında rekabetin ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

JPMorgan Ağına 300’den Fazla Banka İlgi Duyuyor

FN News tarafından aktarılan bir habere göre Güney Kore’nin en büyük beş bankası JPMorgan’ın ağına katılan en güncel kurumlar oldu. JPMorgan tarafından yapılan açıklamada 340’dan fazla bankanın IIN ağına katılmak istediği belirtildi. Proje temel olarak küresel bir bankacılık ekosistemi olarak çalışacak ve sınır ötesi ödemeler boyunca hem masrafı hem de işlem hızını azaltmaya çabalayacak.

JPMorgan’ın yanı sıra Libra gibi stabil kripto paralar da Ripple’ın ağının rakibi olarak görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment