Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UpBit Monero da Dahil 6 Adet Kripto Para Birimini Delist Edecek

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından birisi olan UpBit, Monero ve Zcash gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerinin de aralarında olduğu toplam 6 alt koin’i platformdan çıkartacağını açıkladı.

Cuma günü yapılan açıklamada Monero, Zcash, Dash, Haven, BitTube ve PIVX isimli kripto paraların alım satım desteğinin 30 Eylül itibariyle bitirileceği belirtildi.

Borsa yetkilileri söz konusu kripto para birimlerinin temel olarak regülasyonlardan kaynaklı delist edildiğini itiraf etmese de, başka borsaların da benzer hamleler yapması bu ihtimali güçlendirmekte. 30 Eylül itibariyle alım satım bitirilecek olsa da, ilgili kripto paraların yatırma işlemleri ise Cuma gününde noktalandı ve devam eden piyasa emirleri işlem desteğinin sonlandırılması ile eş zamanlı bitirilecek.

Gizlilik odaklı kripto para birimleri özellikle son dönemlerde hem yerel hem de kürsel birçok regülatörün baskısı altına girdi ve kripto para borsaları bu baskıdan en çok zararlı çıkan taraf olmamak adına kendileri ne denilirse yapmaya başladılar.

Gizlilik Odaklı Kripto Paralar Delist Ediliyor

UpBit’den önce başka bir popüler kripto para borsası OKEx de gizlilik odaklı beş adet kripto para birimini delist ettiğini duyurmuş ve bunlarla kara para aklandığını düşündüğünü paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment