Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İzlanda’da Bir Kripto Para Firması Satın Aldı!

Son dönemde tartışmaların odağında olan blockchain tabanlı ödeme firması Ripple, sonunda harekete geçti ve bir haftada iki önemli olaya imza attı. Ripple bundan iki önce Logos Network isimli start-up firmasını satın alarak, merkeziyetsiz finans ürünleri (DeFi) piyasasına yönelik bir adım atmıştı.

Şimdi ise XRP’nin arkasındaki firmanın İzlanda içerisinde bir kripto para şirketini satın aldığı haberi basına yansıdı. Mühendislik ekibini geliştirme kararı alan Ripple, Alrim isimli kripto para şirketini satın alarak altı üst düzey mühendisi takımına kattı.

Ekibe dahil edilen mühendisler bundan sonra Ripple’ın sınır ötesi ödeme koridorlarını genişletmek ve şirketin devam eden likidite tabanlı ürünlerine katkı sağlamak için çalışacak. Ripple’ın üst düzey yöneticilerinden Amir Sarhangi konu hakkında yaptığı açıklamada bu satın alımın ”uzmanlık ile ilgili” olduğunu dile getirdi.

Söz konusu alım aslında Ripple’ın İzlanda içerisinde yaptığı ilk açılım olarak da büyük bir önem sahip. Ripple’ın San Francisco, Londra, New York, Singapur, Sao Paulo ve Sydney içerisinde fiziki ofisleri ve şubeleri bulunmakta. Şirket yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda dünyanın dört bire yanına açılıp, açıldıkça yeni yetenekleri kadrolarına katmak istediklerini vurgulamışlardı.

Ripple’ın satın aldığı Algrim, 2017 yılı ortalarında İzlanda’da yaşanan Büyük Bitcoin Soygunu‘nun da kurbanlarından birisi olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment