Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Jed McCaleb’a 477 Milyon XRP Gönderdi

Ripple ve Stellar’ın kurucusu olan Jed McCaleb, eski şirketiyle yaptığı anlaşma neticesinde 477.7 milyon adet XRP aldı. McCaleb’ın adresine düzenli aralıklarla XRP gönderen Ripple’ın bunu SEC’nin hazırladığı iddianame sonrasında da sürdürmesi dikkat çekti.

Jed McCaleb’a düzenli olarak XRP gönderen Ripple, kendisine 2021’in ilk gününde 477.7 milyon XRP yolladı. Geçmiştekilere kıyasla çok daha büyük olan bu işlem tartışmaya yol açtı. McCaleb’ın gündemde SEC davası varken bu XRP’leri satıp satmayacağı merak ediliyor.

Yeni yıl hediyesi dikkat çekti

Jed McCaleb, Ripple’a yaptığı katkılar sonucunda 9 milyar adet XRP aldı. Ripple, McCaleb’ın bu coinleri tek bir seferde satmaması için 2014 yılında kendisiyle bir anlaşma yaptı. Ripple bu anlaşma doğrultusunda McCaleb’a haftalık olarak belli miktarda XRP gönderiyor ve McCaleb bu XRP’leri günlük olarak satıyor.

Ripple 1 Aralık 2020 tarihinde onun hesabına 113 milyon XRP gönderdi. McCaleb bunları birkaç milyonluk pariteler halinde sattı. 9 Aralık günü geldiğinde ona önceki haftadan daha fazla miktarda, 266 milyon adet XRP gönderildi. McCaleb 23 Aralık tarihinde 133 milyon XRP aldı.

ripple-xrp-jed-mccaleb-kripto-para-coin

Aralığın başından itibaren sırasıyla 113, 266 ve 133 milyon XRP alan McCaleb’ın 2021’in ilk gününde 477.7 milyon XRP alması dikkat çekti. Ripple ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Leonidas Hadjiloizou, “Dürüst olmak gerekirse bu gerçekten çok büyük bir meblağ.” ifadelerini kullandı.

23 Aralık’tan beri satış yapmıyor

Jed McCaleb Ripple’dan aldığı bu XRP’leri yapılan anlaşma doğrultusunda günlük olarak satışa çıkarıyordu. McCaleb günde 9 milyon XRP satarken bu sayı zaman zaman 29 milyona kadar yükseldi. Ripple ve Stellar kurucusu en son 23 Aralık tarihinde 11 milyon XRP sattı.

McCaleb’ın o tarihten bu yana hiç satış işlemi yapmaması çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Bu durgunluğun SEC davasından kaynaklandığı düşünülüyor. McCaleb’ın 1 Ocak’ta gelen 477.7 milyon XRP’yi satıp satmayacağı bilinmiyor.

McCaleb 2018 yılında yıl boyunca 126 milyon; 2019’da 175 milyon adet XRP sattı. Bu sayı 2020’de 500 milyonu aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!