Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Ortağı MoneyGram’e Dava Açıldı

Rosen adlı bir hukuk firması, Ripple’ın ortağı olan MoneyGram’in aleyhinde dava açtı. Şirketin iddiası, MoneyGram’in XRP kullanımına ilişkin yanıltıcı beyanlarda bulunduğu.

ABD merkezli bir finans şirketi olan MoneyGram, 200’den fazla ülkeye para transferi yapılmasını sağlıyor. Milyonlarca müşterisi bulunan şirket, 2019 yılında XRP’yi ve şimdiki adıyla On-Demand Liquidity (ODL) olan platformu kullanmaya başladı.

Yanıltıcı beyan sebebiyle toplu dava

Yatırımcı haklarını savunan Rosen adlı bir hukuk firması, MoneyGram’in Ripple ile ortaklığı boyunca yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu öne sürüyor. MoneyGram’e 17 Haziran 2019-22 Şubat 2021 tarihleri arasında yatırım yapmış insanlar, bu gerekçeyle bir araya gelip toplu dava açtı.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet olarak tanıdığı XRP’nin kayıt dışı şekilde satışa sunulduğunu öne sürüyor. İddiaya göre MoneyGram, SEC’nin XRP hakkındaki görüşlerini kamuoyuyla veya yatırımcılarıya paylaşmadı ve yanıltıcı beyanlar verdi.

Davada öne sürülen bir diğer şey, MoneyGram’in Ripple’dan aldığı ödemelerle ilgili. Ripple aleyhinde açılan davanın, MoneyGram’in para akışını zedelediği ve bunun yatırımcılara mali kayıp olarak döndüğü belirtildi.

Ortaklığını askıya aldı

MoneyGram, daha hızlı ve güvenli para transferi yapabilmek adına Ripple’ın teknolojisini kullanmaya başladı. Ripple aleyhinde açılan dava, ortaklığın geçen hafta askıya alınması ile sonuçlandı. MoneyGram’in bu kararı, şirketin gelir miktarında azalmaya yol açtı.

Wall Street Journal haberine göre MoneyGram, Ripple’dan geçen yıl 38 milyon dolar ödeme aldı. Ripple, bu ödemeyi hem kendi teknolojisinin kullanılması hem MoneyGram’in yeni pazarlara açılmasını sağlamak için yapıyordu. MoneyGram’in bilançosunun, bu gelişmeden olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!