Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Ortağı, Dünyanın En Büyük İslami Bankası İle Güçlerini Birleştirdi

Ripple’ın en önemli ortaklarından birisi olan MoneyGram, yeni yayınladığı bir basın açıklaması ile dünyanın en büyük İslami bankası olan Al Rajhi Bank ile ortaklık imzaladığını açıkladı. Bankanın yönetimi altında 88 milyar dolardan daha fazla varlık olması, aslında bu ortaklığın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

MoneyGram ve Al Rajhi Bank Ortak Oldu

Dallas merkezli para transfer şirketi yaptığı bu ortaklık sayesinde Suudi Arabistan’ın havale piyasasına oldukça hızlı bir giriş yaptı. MoneyGram CRO’su Grant Lines konu hakkında yaptığı açıklamada bu ortaklığın önemli bir dönüm noktası ve kilometre taşı olduğunu ifade etti:

“Bu ortaklık önde gelen para gönderme piyasalarına yönelik stratejik yatırımı hedef alan önemli bir dönüm noktası oldu.”

MoneyGram bundan aylar önce 2020 yılının başında da Suez Canal Bank ile ortaklık imzalamış ve Mısır piyasasına giriş yapmıştı. Suudi Arabistan’ın havale piyasasına girilmesi ise kesinlikle MoneyGram ortağı Ripple’ın Orta Doğu bölgesindeki bilinirliğini arttırabilir.

Bilindiği üzere MoneyGram bazı havale işlemleri için Ripple’ın xRapid yani yeni adıyla ODL ürününü kullanıyor. Bu da geleneksel SWIFT sistemini kullanan bankaları yeni çağın teknolojisi ile tanıştırıp, Ripple’ın ortaklarının sayısının artmasını sağlıyor.

MoneyGram’in ortaklığından sonra söz konusu dev bankanın RippleNet üyelerinden birisi olması hakkında yeni bir açıklama yapılırsa bu hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment