Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Açıkladı: Neden Milyarlarca Dolarlık Bitcoin Alıyor?

Kripto para sektörünü devlerinden birisi olarak bilinen Grayscale‘in yönetimi altındaki kripto paraların toplam miktarı 3,8 milyar dolara kadar çıktı ve bu 1 yıllık sürede yaklaşık %50 artış olduğunu gösteriyor. Grayscale’in fonlarının büyük bir kısmının kurumsal yatırımcılardan geldiği ve çoğunlukla Bitcoin ile Ethereum yatırımından oluştuğu biliniyor.

 Milyarlarca Dolarlık Kripto Para Yatırımı Yapıldı

Sermaye fonları ve diğer finansal kurumlar Grayscale’in Bitcoin fonuna yaklaşık olarak 1,7 milyar dolarlık sermaye akıttı. Grayscale yatırımcı bölümü başkanı Ray Sharif Askary konu hakkında yaptığı açıklamada 2019 yılının Mayıs ayında yönetimleri altındaki toplam varlığın 2,1 milyar dolar olduğunu, bunun 2020 yılının Mart ayı itibariyle ise neredeyse iki kat arttığını belirtti.

Grayscale’in kripto para fonlarına yapılan haftalık yatırım yıllık sürede %800 arttı ve haftalık 3,2 milyon dolarlık yatırım, 2020 yılında haftalık 30 milyon dolarlık yatırım oldu. Peki Grayscale neden milyarlarca dolarlık Bitcoin veya kripto para yatırımı yapıyor?

Sharif-Askary konu hakkında yaptığı açıklamada 2020 yılının makro ölçüde bir belirsizlik yarattığını ve eşi benzeri görülmemiş seviyede parasal genişlemeye gidildiğini ifade etti. Kurumsal yatırımcıların da böyle bir krizde alternatif yatırım aramaya başladığını ifade eden Askary, aslında Bitcoin’in geleceğine inandıklarını vurguladı.

Yatırımcılarının %90’ının kurumsal isimler olduğu Grayscale, ilerleyen aylarda da milyonlarca ve hatta milyarlarca dolarlık kripto para yatırımı yapıp bunları kurumsal yatırımcılara sunmaya devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment