Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, SEC’den Bitcoin ve Ethereum ile İlgili Belgeleri Hala Alamadı

Ripple Labs avukatları, 4 Haziran günü mahkemeye gönderdikleri belgede SEC’nin Bitcoin ve Ethereum ile ilgili değerlendirmelerine ilişkin raporların kendilerine hala teslim edilmediğini belirttiler. Ripple, belgelerin teslimi için Hakim Sarah Netburn’e başvurdu. 

Ripple ve SEC, Aralık 2020’de başlayan yasal süreç kapsamında birbirlerine yönelik delil keşfetmeyi sürdürüyor. SEC, mahkemenin bu süreç içerisinde aldığı bir kararı hala yerine getirmedi ve Bitcoin ile Ethereum hakkındaki kurum içi yazışmalarını Ripple’a sunmadı.

Ripple; SEC’nin yıllar boyunca yaptığı kurum içi görüşmeleri inceleyip, XRP’nin hiç Bitcoin veya Ethereum’a benzer bir şekilde tanımlanıp tanımlanmadığına ve genel olarak BTC ve ETH ile aynı çerçeveye konulup konulmadığına bakmak istiyor. SEC; BTC ve ETH’yi menkul kıymet olarak tanımazken XRP’yi böyle tanıdığı için, geçmiş görüşmelerde aksi yönde bir ifade bulunmasının SEC’nin elini zayıflatacağı düşünülüyor.

Belgelerin hala teslim edilmediği açıklandı

Mahkeme, 6 Nisan ve 6 Mayıs tarihlerinde SEC’nin bu belgeleri Ripple’a sunması gerektiği yönünde karar aldı. Hakim Netburn’ün aldığı karara göre Ripple; Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili olduğu müddetçe SEC’nin bölüm raporlarını, kurum içi çalışma gruplarının nihai raporlarını, komisyon üyelerine sunulan ve resmi tutum yansıtan belgeleri görme hakkına sahip.

4 Haziran’da Hakim Netburn’e gönderilen belgede, SEC’nin şu ana kadar bu konuyla ilgili tek bir belge dahi sunmadığı ve mahkemenin aldığı kararlara uyum göstermediği belirtildi. Ripple avukatlarının talebi, mahkemenin SEC’ye bu belgeleri en geç 18 Haziran 2021’de olacak şekilde teslim etmesi yönünde bir talimat vermesi.

SEC, 2 Haziran’da mahkemeye sunduğu belgede duruşma öncesi sürecin 60 günlüğüne uzatılmasını, delil keşfinin 2 Temmuz yerine 31 Ağustos; bu delillerin bilirkişi tanıklarca incelenmesi sürecinin 16 Ağustos yerine 15 Ekim tarihinde son bulmasını talep etti. Ripple, SEC’nin bu talebine en geç 9 Haziran’a kadar bir yanıt vermiş olacağını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!