Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple SOC 2 Sertifikası Aldığını Açıkladı

Ripple, finans kuruluşları için geliştirdiği RippleNet ürününün Sistem ve Organizasyon Denetimleri (SOC 2) sertifikası aldığını açıkladı. Bu sertifika, RippleNet’in ilgili güvenlik ve gizlilik standartlarına uygun şekilde çalıştığını gösteriyor.

XRP’nin üreticisi Ripple, RippleNet Cloud’un yapılan incelemeler sonucunda SOC 2 sertifikası almaya hak kazandığını açıkladı. Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü (AICPA) tarafından geliştirilen bu prosedür, bağımsız denetçilerce uygulanıyor.

‘Müşterilerimiz RippleNet’e güvenebilirler’

Denetçi kuruluşlar, SOC 2 sertifikası verilmeden önce şirketlerin risk yönetim sistemlerini, güvenlik ve gizlilik standartlarını inceliyor. Müşterilere ait hassas verileri uygun şekilde koruyan şirketler, SOC 2 sertifikasını almaya hak kazanıyor. Ripple’ın açıklamasına göre müşteriler, bu sertifika sayesinde “Şirketin sunduğu hizmetlere güven duyabiliyorlar.”

RippleNet Cloud, geleneksel yöntemlere kıyasla daha hızlı ve daha düşük maliyetle para transferi yapmayı vadediyor. Bankalar ve finans kuruluşları onu uluslararası finans işlemleri için kullanabiliyor. Ripple açıklaması şu şekilde:

“RippleNet Cloud’un aldığı bu güvenlik ve gizlilik sertifikası, onu kullanan banka ve finans kuruluşlarına güven verecek. … RippleNet Cloud’a duyulan bu güvenin, 2021’de bize daha fazla müşteri kazandırmasını bekliyoruz.”

Neredeyse 40 banka kullanıyor

Haziran 2020’de tanıtılan RippleNet Cloud, neredeyse 40 farklı banka ve diğer kuruluşlar tarafından kullanılıyor. LuLu Exchange, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan arasında para transferi yapabilmek için 26 Ocak’ta RippleNet Cloud kullanmaya başladı.

Şirketin açıklamasına göre, RippleNet Cloud’un işlem hacmi 2020’de her sekiz haftada bir ikiye katlandı. RippleNet ağındaki işlemlerin yarısından fazlası Cloud üzerinden gerçekleştiriliyor. Şirket, bu sistemi kullanan şirketlerin artık daha güvenli bir şekilde işlem yapabileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!