Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Tabanlı Ödeme Ağını Kullanan Havale Firmalarının Sayısı Artıyor!

Ripple, 2019 yılına girerken kendi havale ağını veya ödeme çözümlerini kullanan 200’den fazla banka ve finansal kuruma ulaştı. XRP kripto para biriminin de üreticisi olan firma, kısa sürede çok iş başarmayı sürdürmekte ve her geçen gün yeni bir ortaklık veya kullanım alanı duyurusu yapmaya devam etmekte.

UAE Exchange ve Unimoni isimli havale firmaları, Ripple teknolojisini kullanan blockchain tabanlı ödeme işlemlerini duyuran en güncel isimler oldu. İki şirketin de sahibi olan Finablr, geçtiğimiz Pazar günü yaptığı duyuruda RippleNet kullanarak yapılan ”neredeyse anlık” sınır ötesi havale işlemlerinin artık kullanıma geçtiğini ve ilk olarak Tayland içerisindeki uluslararası müşterileri için bunun kullanılacağını aktardı. Hedef diğer ülkelerin ise platformun kullanıldığı ileri tarihlerde kullanıma açılması bekleniyor.

Söz konusu hizmet Tayland’ın Siam Ticari Bankası ile yapılan ortaklık gereğince ilk olarak orada hizmete sokuldu. Finablr müdürü ve CEO’su Promoth Manghat konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin sorunsuz, hızlı ve güvenli ödeme tecrübesi sağlamak konusunda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Finablr, UAE Exchange ve Unimoni’nin yanı sıra Travelex, Xpress Money, Remit2India Ditto ve Swych gibi firmaların da sahibi ve blockchain teknolojisini diğer sahip olduğu para ödeme platformlarında da hizmete sokmayı planlıyor. Görünüşe göre Asya, blockchain tabanlı ödeme firması Ripple için yeni bir pazar haline geldi ve kitle ciddi bir hızla artıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment