Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Tetragon Karşısında Yasal Zafer Elde Etti

Ripple, kendisine ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC) kararı sonrası dava açan Tetragon karşısında yasal bir zafer elde etti. 

Tetragon Financial Group Ltd., Ripple ile 2019 yılında imzaladığı bir sözleşme üstünden şirket aleyhinde dava açmıştı. İkili arasındaki davaya bakan Delaware’deki bir mahkeme, Tetragon’un iddialarının şu an için geçersiz olduğunu açıklayıp Ripple’ı haklı buldu.

SEC davası sonuçlanıncaya dek… 

İngiltere merkezli Tetragon, Ripple’a bir C Serisi yatırımı yapıp şirketten hisse satın almıştı. Ripple, XRP’nin yasal olarak menkul kıymet olarak tanınması halinde Tetragon’a sattığı hisseleri geri satın almayı kabul etmişti.

Tetragon, SEC’nin Aralık 2020’de Ripple aleyhinde açtığı XRP davası sonrası bu şartın yerine geldiğini öne sürüp, Ripple’ın bu maddeyi yerine getirmesi gerektiğini açıkladı. Ripple, SEC davasının sonuçlanmadığını vurgulayarak gerekli şartın henüz sağlanmadığını savundu.

Delaware’deki mahkeme cuma günkü kararında, XRP’nin menkul kıymet olduğuna ilişkin SEC davasının hala sonuçlanmamasını gerekçe gösterip Ripple’ı haklı buldu. BNN Bloomberg haberine göre Ripple yönetimi, SEC’nin iddialarını reddetmekte kararlı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!