Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Üniversitelerle Olan Ortaklıklarını Güçlendiriyor

Ripple tarafından desteklenen Üniversitelerde Blockchaini Araştırma Girişimi, bünyesine dünyanın dört bir yanından yeni üniversiteler ekleyerek araştırmalarını genişletiyor. Ripple, şu ana kadar bu girişim için 15 ülkeden 37 üniversite ile ortaklık kurduğu açıkladı.

Ripple geçtiğimiz hafta kendi sitesi üzerinden, şirket tarafından yürütülen Üniversitelerde Blockchaini Araştırma Girişimi (University Blockchain Research Initiative) ve ortaklık kurduğu üniversiteler ile yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bir blog gönderisi paylaştı. Gönderide, Zürih Üniversitesi ve Tecnológico Autónomo de México Enstitüsü’nün de içinde yer aldığı 4 kurumla daha ortaklık kurulduğu açıklanarak, iş birliği yapılan üniversite sayısının 37’ye yükseldiği duyuruldu. Kısaca UBRI olarak adlandırılan bu oluşumun, blockchain endüstrisinin gelişmesi için akademi ile ortak bir zeminde buluşarak global finansal sıkıntıları çözmek için teknolojik gelişmeleri hayata geçirmeyi amaçladığı savunuluyor.

Ripple ve Üniversiteler Finansın Geleceğini Dijitalleştiriyor

Sitede yayınladığı yazı ile iş birliği içinde olunan çeşitli üniversitelerden bahseden Ripple, UBRI projesiyle ortaklaşa araştırmalar ve Ar-Ge çalışmaları yürüten kurumların faaliyetlerinden örnekler verdi. UBRI kapsamında ortaklığa yeni katılan Zürih Üniversitesi bünyesindeki Sürdürülebilir Dijital Finans Merkezi ile birlikte; finans şirketleri, kurumsal işletmeler ve tüketiciler için finansal hizmetlerin dijitalleştirilmesi üzerine araştırmalar yapılacağını duyurdu.

Gönderide, Kanada’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Mosaïque için dijital ödeme yöntemleri geliştirmek üzere UBRI ve Ryerson Üniversitesi’nin iş birliği içinde olduğundan da bahsedildi. Üniversite bünyesindeki Siber Güvenlik Araştırma Laboratuvarı yetkilisi Atefeh Mashatan bu iş birliği ile, Mosaïque için dijital para tabanlı bir ödeme yöntemi oluştururken Ripple’ın blockchain uzmanlığından yararlanma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Aynı zamanda yeni ortaklık kurduğu kurumlardan biri olan ETH Zürih ile birlikte, İsviçre’de blockchainin entegre edilebileceği alanların potansiyelini ortaya çıkarabileceklerini açıklayan Ripple kurumun, yeni sistemler ve ödeme yöntemleri geliştirme çalışmalarının yanı sıra bilgi güvenliği ve kriptografi alanlarınında da çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Bu girişimin yalnızca şirketler için projeler üretmek üzere değil, eğitim amacıyla da kurulduğunu gösteren Ripple, Meksika’daki ortaklıklarla da blockchain ile ilgili kursların düzenleneceğini açıkladı. UBRI ve Tecnológico Autónomo de México Enstitüsü iş birliği ile, ülkenin giderek artan dijital hizmet talebinin karşılanması için öğrencilere eğitimler verilecek. Yayınlanan blog gönderisinde; Meksika’da blockchaine olan ilginin yıllar içinde daha da artacağını düşündüklerini belirten şirket, bu eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment