Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDT ile XRP Rekabetinde Kazanan USDT Oldu

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük sabitkoini olan Tether (USDT), XRP’yi bir kez daha geride bıraktı. Bugün itibarıyla Tether; Bitcoin ve Ethereum’un hemen ardında, en değerli kripto paralar listesinde 3. sırada yer alıyor.

Piyasa değerine göre sıralanan listede, birinci ve ikinci sıra değişmese de; üçüncü sırada yer almak için iki dijital paranın yarış içinde olduğu gözlemleniyor. Hem Amerikan Doları’na sabitlenmiş değeriyle, lider sabitkoin konumundaki Tether (USDT) hem Ripple’ın güçlü altkoini XRP piyasa değerlerini önemli ölçüde arttırmaya devam ederken, rekabet de sona ermiyor. Şu an USDT’nin piyasa değeri neredeyse 13.5 milyar dolarken, XRP için aynı değer 13 milyar doların biraz üzerinde.

Bugün itibarıyla Ripple’ın XRP’sini 4. sıraya kaydırarak kendine 3. sırada yer bulan Tether için bu bir ilk değil. Geçtiğimiz mayıs ayında yine aynı şekilde XRP’yi geride bırakıp 3. sıraya yerleşen Tether’in o zamanki piyasa değeri 8.8 milyar dolardı. Mayıs ayında XRP’nin piyasa değeri ise 8.6 milyar dolara denk geliyordu.

Tüm bu yarış söylemlerine rağmen, Ripple cephesi XRP ve USDT’yi bir rekabet içinde görmüyor. Ripple’ın global operasyon müdürü Emi Yoshikawa, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarla XRP’nin USDT ya da herhangi bir merkez bankası dijital parası (CBDC) ile yarış içinde olmadığı belirtti. Yoshikawa, XRP’nin sabitkoinler ve ülkeler tarafından çıkarılan dijital paralar için bir tamamlayıcı görevi gördüğünü savundu ve bu tarz varlıkların likidite sorununa bir çözüm getirebileceklerini de vurguladı.

Sabitkoinler Rağbet Görmeye Devam Ediyor

Bitcoin veya altkoinler gibi yüksek volatilite gösteren kripto paraların aksine sabitkoinlerin; yatırımcıya güven veren, adı üzerinde sabitlenmiş bir değeri olan varlıklar olması, son zamanlarda sabitkoinlere olan ilgiyi de arttırdı. Dolar gibi geleneksel para birimlerinin dijital dünyaya aktarılmasına aracılık yapan Tether veya USD Coin (USDC) gibi varlıklar yatırımcılar tarafından, gün geçtikçe daha çok tercih edilir oldu.

Amerikan Doları’na sabitlenmiş Tether, piyasa değeri olarak 3. sırada yer alsa da; günlük işlem hacmi bakımından lider konumdadır. Coin Metrics tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan rapora göre; USDT, hem Bitcoin’i hem de dünyada en çok kullanılan dijital ödeme şirketi PayPal’i günlük işlem hacmini bakımından geçti. Şu an Bitcoin’in günlük ticaret hacmi yaklaşık 9.4 milyar dolarken Tether, 11 milyar doların üzerindeki ticaret hacmi ile lider konumunu koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment