Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Müzik Grubu Blockchain Tabanlı Dijital Kedi Çıkarıyor

Dünyaca ünlü müzik grubu Muse, blockchain tabanlı bir oyun olan CryptoKitties ile anlaştı. Rock grubu oyun dahilinde kendi kedilerini oluşturacak.

Dapper Labs tarafından 2017 yılında piyasaya sürülen CryptoKitties, kullanıcıların sanal kediler yetiştirmesine ve alıp satmasına olanak tanıyan blockchain tabanlı bir oyundur. Dapper Labs, geçtiğimiz haziran ayında müzik piyasası liderlerinden Warner Music Group’la bir ortaklık imzaladığını duyurdu. Bu ortaklık ile, ünlü İngiliz rock grubu Muse’dan ilham alınarak oluşturulmuş 2 yeni kedi karakterin bugün yayınlanması bekleniyor. Alınan bilgilere göre yayınlanacak olan iki dijital kedi Muse’un 2018’de çıkarttığı “Simulation Theory” albümünden ilham alınarak tasarlandı.

Warner Music’ten dijital iş geliştirme müdürü Tiago Correia CoinDesk’e yaptığı açıklamada dijital ürünlerin bazı kesimler tarafından yadırgandığını söylese de Muse imzalı bu dijital ürünlerin, çıkartma ve filtrelerle kendisini ifade etmeye alışan kesim için çekici olabileceğini savundu. Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou’ya göre ise bu durum aslında modern anlamda, sevdiğiniz bir grubun tişörtünü satın almaya benziyor. Şirket, grupla ilgili her parçayı toplamayı seven koleksiyon sahibi hayranların yanı sıra CryptoKitties oyuncuları için farklı bir renk katmayı amaçlıyor. CryptoKitties gibi oyunlar koleksiyonculuğun, yeni ve teknolojik bir dünyaya adapte oluşu olarak görülüyor.

Kedicikler, Ethereum’a Veda Ediyor

Dapper Labs CryptoKitties projesinde, kripto paraları destekleyen tüm sanal mecralarda kullanılabilecek fakat takas edilmeye uygun olmayan blockchain tabanını kullanan bir tür oyun tokenı sunuyor. Ethereum ağı üzerine kurulan CryptoKitties, burada benzeri görülmemiş bir tıkanıklığa sebep olmuş ve bu sebeple Dapper Labs mayıs ayında tüm kripto varlıklarını yine blockchain tabanlı Flow ağı üzerine taşıyacaklarını duyurmuştu. Hala gerekli düzenlemeleri yapmak için Ethereum ve Flow ağları arasında bir köprü kurma çalışmaları yaptıklarını açıklayan Dapper Labs CEO’su, yalnızca CryptoKitties için değil tüm takas edilemeyen tokenlar (NFT) için Flow ağı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment