Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Genel Danışmanına Göre SEC Yasaları Uygulamak Yerine “Yasayı Yeniden Yapmaya” Çalışıyor

Ripple’ın (XRP) genel danışmanı Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile aralarında yaşanan davada SEC’nin artık yetersiz kaldığını ve bu durumun da dava için bir “sonun başlangıcı” olduğunu söyledi.

Genel Danışman Stuart Alderoty geçtiğimiz günlerde CoinDeskTV’de verdiği bir röportajda, SEC ile aralarındaki 2 yıla yakındır süren davanın yakında sonuçlanacağını düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hem SEC hem de Ripple, iki yılın ardından davada artık bir karara varılması gerektiği yönünde çağrıda bulunmuştu.

Kendilerinden emin olduklarını belirten Alderoty, daha öncelerde de birçok Ripple yöneticisi gibi SEC’nin davayı yavaşlattığını düşündüğünü söylemişti.

Verdiği röporajda SEC’nin 15 milyar dolarlık bir projeyi sildiğini iddia eden Alderoty, “Belki de SEC, bütün piyasaya bir mesaj vermeye çalıştı.” ifadelerini kullandı.

Alderoty ayrıca SEC’nin yasayı uygulamak yerine “yasayı yeniden yapmaya” çalıştığını öne sürdü.

SEC, XRP’nin bir menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın yasa dışı şekilde menkul kıymet sattığı gerekçesiyle hem Ripple’a hem de şirketin CEO’su Garlinghouse ile kurucularından Chris Larsen’e yaklaşık 19 ay önce dava açmıştı.

Davanın Ripple lehine olumlu sonuçlanması durumunda birçok piyasa yorumcusu, XRP’de bir ralli bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!