Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Üçüncü Çeyrek Raporu Açıklandı: Şirket CEO’suna Göre Bu Bir Dönüm Noktası

Davalar ve iddialar ile gündeme gelen kripto ödeme devi Ripple, üçüncü çeyrekte hazinesindeki XRP miktarının dolaşımdaki miktarın %50’sinin altına düştüğünü açıkladı.

Ripple Labs 27 Ekim tarihinde 2022 yılının üçüncü çeyreğine dair finansal raporlarını resmi web sitesi üzerinde yayımladı.

Raporun en dikkat çekici noktası şirketin elinde tuttuğu XRP tutarının dolaşımdaki miktarın %50’sinin altında bulunuyor olması oldu. Uzmanlar, durumu Ripple’ın ödeme sistemlerindeki benimsenmesine işaret edebileceğine dikkat çekti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse olayın şirket için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti ve bunun XRP’nin gerçek bir kullanım alanı olduğunun işareti olduğunu ifade etti.

Raporda dikkat çeken noktalardan biri Ripple’ın örtük merkezi bir sisteme sahip olduğunu ve oy çoğunluğu ile sistem demokrasisini bozduğu iddialarına karşı verilen cevap oldu. Şirket, Ripple Ledger’ın demokratik bir sistem benimsediğini, sahip olunan XRP miktarı önemsenmeksizin her doğrulayıcı düğümün bir oy hakkı olduğunu ve Ripple Labs’ın an itibariyle 130’dan fazla doğrulayıcı düğümün yalnızca 4 tanesini aktif tuttuğunu açıkladı.

Finansal raporlarda şirketin net satışlarında düşüş yaşandığı, öte yandan talep üzerine likidite satışlarının (ODL) arttığı bunun yanında toplam alımlarının arttığı görüldü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!